Προειδοποίηση
 • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
 • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 615
ΡΟΗ 24/7:

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κενά ασφαλείας σε συσκευές Android

Android

Διαπιστώσεις ερευνητών - Ποια λύση προτείνεται

 • Κατηγορία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Γράφτηκε από
Διαβάστε περισσότερα...

Xρησιμοποιήστε τη Λειτουργία απώλειας στο iPhone!

 

lost-700x357.png

 

H Λειτουργία απώλειας είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό της υπηρεσίας Εύρεση iPhone όπου σας επιτρέπει να κλειδώσετε από απόσταση τη συσκευή σας με κωδικό καθώς και να εμφανίσετε ένα μήνυμα κειμένου στην οθόνη της, καθιστώντας τη άχρηστη. Για να επανέλθει η συσκευή σας στην κανονική της μορφή θα πρέπει κάποιος να εισάγει σωστά τον κωδικό πρόσβασης που έχετε ορίσει.

Κάνοντας το χαρακτηριστικό αυτό ακόμη καλύτερο, μπορείτε να επιλέξετε ένα αριθμό επικοινωνίας για την κλειδωμένη συσκευή σας στον οποίο κάποιος που θα τη βρει, να κάνει κλήση και να σας ειδοποιήσει. Θεωρητικά αυτό σημαίνει πως θα μπορούσε η συσκευή να επιστραφεί σε εσάς ή όχι και είναι πολύ εύκολο να το ορίσετε. Για να χρησιμοποιήσετε την Λειτουργία απώλειας ή για να είστε σε θέση να τη χρησιμοποιήσετε κάποια στιγμή, θα πρέπει να έχετε ενα έγκυρο Apple ID ρυθμισμένο στο iCloud και η εύρεση iPhone στη συσκευή σας να είναι ενεργοποιημένη από τις ρυθμίσεις.

Συσκευές με κειτουργικό iOS 6 και iOS 7 έχουν πλήρη υποστήριξη της λειτουργίας απώλειας με απομακρυσμένο κλείδωμα, μηνύματα κειμένου, αριθμό κλήσης για επιστροφή της συσκευής, απομακρυσμένη πλήρη διαγραφή και εντοπισμό στο χάρτη, ενώ με iOS 5 η δυνατότητα περιορίζεται σε ένα απλό κλείδωμα της συσκευής.  Εάν υποθέσουμε πως πληρείτε τις παραπάνω απαιτήσεις, σας παραθέτουμε αναλυτικά τη διαδικασία ώστε να τη χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση που χρειαστεί.

Ας υποθέσουμε πως έχετε χάσει τη συσκευή σας και είστε έτοιμοι να τη θέσετε σε Λειτουργία απώλειας:

 1. Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης πληκτρολογώντας www.icloud.com και εισάγοντας Apple ID και Password.
 2. Στη συνέχεια επιλέξτε την Εύρεση iPhone από τα εικονίδια του iCloud.
 3. Στο πάνω μέρος και στο κέντρο της οθόνη θα δείτε ενα drop down menu με τίτλο “Όλες οι συσκευές μου”, από εκεί επιλέξτε τη χαμένη συσκευή σας.
 4. Από τις τρεις επιλογές που σας δίδονται δεξιά πατήστε “Λειτουργία απώλειας”
 5. Πληκτρολογήστε έναν αριθμό κλήσης με τον οποίο κάποιος που θα βρει τη χαμενη συσκευή, να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας. Αυτή θα είναι η μόνη ενέργεια που θα μπορεί να κάνει πέραν από το να εισάγει τον σωστό κωδικό της συσκευής.
 6. Επιλέξτε επόμενο και πληκτρολογήστε ένα μήνυμα κειμένου το οποίο θέλετε να εμφανίζεται στην οθόνη της συσκευής σας σε λειτουργία απώλειας.
 7. Για να την ενεργοποιήσετε τη λειτουργία απώλειας τον τηλεφωνικό αριθμό και το μήνυμα κειμένου στην οθόνη της συσκυής,  επιλέξτε Τέλος.

Napkin 3 11-20-13, 9.56.55 AM

Το iPhone πλέον έχει τεθεί σε Λειτουργία απώλειας με το μήνυμα να έχει εμφανιστεί στην οθόνη κλειδώματος. Το τηλέφωνο καθίσταται άχρηστο εκτός από τις δύο δυνατότητες που προείπαμε: Είτε κάποιος να καλέσει τον αριθμό που έχετε ορίσει, είτε να εισάγει το σωστό κωδικό κλειδώματος σύροντας την οθόνη προς τα δεξιά, αν τον γνωρίζει. Δείτε παρακάτω τι εμφανίζεται στην οθόνη μιας χαμένης συσκευής:

Η υπηρεσία iCloud και η Εύρεση iPhone θα σας στείλουν ενημερωτικά emails όταν η συσκευή σας τεθεί σε λειτουργία απώλειας με την ώρα και την ημερομηνία που τέθηκε κι όταν η συσκευή σας ξεκλειδωθεί επιτυχώς με τον κωδικό πρόσβασης.

Μπορείτε να συνεχίσετε να παρακολουθείτε τη συσκευή σας με τη λειτουργία εύρεσης της τοποθεσίας στο χάρτη μέσω του iCloud.com, η οποία συσκευή θα είναι ορατή εάν είναι ενεργοποιημένη και βρίσκεται εντός εμβέλειας GPS και παρόχου κινητής τηλεφωνίας. Εάν έχετε χάσει τη συσκευή σας και δείτε πως είναι σε μέρος όπου θα μπορούσε κάποιος να το ακούσει, σας δίνεται η δυνατότητα να παράγετε ένα δυνατό ήχο από το ηχείο της συσκευής, βοηθώντας να βρεθεί η συσκευή σας. Σημειώστε επίσης πως ακόμη κι αν έχει τελείωσει η μπαταρία και στη συνέχεια φορτιστεί κι ενεργοποιηθεί ξανά, η συσκευή θα παραμείνει σε λειτουργία απώλειας έως ότου εισαχθεί ο σωστός κωδικός!

Κλείνοντας έαν έχετε χάσει κάθε ελπίδα πως θα ξαναβρεθεί η συσκευή σας λόγω κλοπής μπορείτε για λόγους ασφαλείας να κάνετε απομακρυσμένη πλήρη διαγραφή. Έτσι θα αποτρέψετε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε προσωπικά ή επαγγελματικά δεδομένα όπως emails, σημειώσεις, φωτογραφίες, κ.λ.π. Η απομακρυσμένη διαγραφή είναι εξαιρετικά χρήσιμη αν χρειαστεί.

Το ίδιο καλά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η παραπάνω δυνατότητα και σε iPad ή iPod touch χωρίς φυσικά το χαρακτηριστικό του ορισμού αριθμού κλήσης. Όλα τα υπόλοιπα δουλεύουν κατά τον ίδιο τρόπο. Για απορίες και διευκρινίσεις μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στα σχόλια είτε σε Facebook και twitter accounts.

 • Κατηγορία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Γράφτηκε από
Διαβάστε περισσότερα...

Foursquare App|Ολοκληρωτική ανασχεδίαση με νέα εμφάνιση και δυνατότητες!

 

 

Unknown.jpeg

Tη δημοφιλή εφαρμογή Foursquare οι περισσότεροι την γνωρίζετε. Αρκετοί επίσης γνωρίζετε πως τώρα τελευταία έχει διαιρεθεί σε δύο αυτόνομες εφαρμογές. Η κύρια εφαρμογή ασχολείται με το discovery κομμάτι και η νέα εφαρμογή Swarm η οποία έχει αναλάβει το κομμάτι του check in. Χθες λοιπόν η εταιρεία κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση 8.0 της εφαρμογής Foursquare για την αναζήτηση και ανακάλυψη δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον ανασχεδιασμό και στις εξατομικευμένες προτάσεις για εστιατόρια και διάφορα άλλα μέρη.

Οι χρήστες να τονίσουμε πως δεν είναι και πολύ ευχαριστημένοι με τη διάσπαση της εφαρμογής παρόλα αυτά όμως η εταιρεία αποφάσισε να υλοποιήσει το όραμα της για το Foursquare που δεν είναι άλλο από..

There’s no reason why we should all get the same recommendations when looking for a place to eat, drink or shop. Getting a one-size-fits-all list of places may have been innovative in 2006, but it feels downright antiquated now. Our tastes are all different, so why should we all see the same results?

Απόσμασμα από το Foursquare blog

Το Foursquare –  από ό,τι παρατηρήσαμε – δεν αναβαθμίζεται αυτoματοποιημένα. Θα πρέπει να εισέλθετε στην εφαρμογή του App Store και στην καρτέλα updates ή να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο ώστε να κατεβάσετε εκ νέου την ανανεωμένη εφαρμογή. Πάρτε μία ιδέα από το video που σας έχουμε επισυνάψει.

Foursquare – Foursquare Labs, Inc.

AΠΟ:appleteam.gr

 • Κατηγορία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Γράφτηκε από
Διαβάστε περισσότερα...

Για e-mail που κλέβει κωδικούς e-banking προειδοποιεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

upologisths antras

Το νέο κακόβουλο λογισμικό ονομάστηκε ως «EMOTET» και εξαπλώνεται γρήγορα μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Διαβάστε περισσότερα...

Για ιούς που "χτυπούν" τα κινητά κάνει λόγο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

smartphone

Για την εμφάνιση νέου κακόβουλου λογισμικού «Simplelocker» που κρυπτογραφεί τα αρχεία κινητών τηλεφώνων και tablets με λειτουργικό σύστημα ANDROID, προειδοποιεί η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. 

Διαβάστε περισσότερα...

Apple iCloud Drive δωρεάν 50 GB στους Developers

 

icloud drive icon

Μια έκπληξη περίμενε τους developers της Apple οι οποίοι όταν πάνε να δοκιμάσουν τη νέα υπηρεσία iCloud drive τους παρέχεται από την Apple δωρεάν αποθηκευτικος χώρος 50 GB  στο iCloud, φυσικά με το γνωστό περιορισμό της Apple και λήξη της υπηρεσίας περίπου το Νοέμβρη.

IMG 0016

Συνεχίζουμε να δοκιμάζουμε και να ανακαλύπτουμε πράγματα τα οποία φυσικά θα τα βλέπετε πρώτοι απο το Halkidikifocus.gr.

 

 

 • Κατηγορία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Γράφτηκε από
Διαβάστε περισσότερα...

osX Yosemite

 
overview hero x 2x
 
Πέρυσι η Apple αποφάσισε σταματήσει τα ονόματα των αιλουροειδών. Με την κυκλοφορία του oSX Mavericks πέρυσι άρχισε μία καινούργια σειρά που έχει να κάνει με τοποθεσίες και κυριότερα σημεία στην Αμερική. Καλωσορίζουμε λοιπόν το oSX Yosemite.
 Πολλά νέα χαρατηριστικά σε αυτήν την έκδοση, μαζί θα πάμε να δούμε μερικά από αυτά περιληπτικά.
 
tab hero osxpreview
 
 
Το πρώτο που φέρνει η νέα έκδοση είναι το φλατ design το οποίο γνωρίσαμε όλοι από την περυσινή κυκλοφορία του iOS 7
 
overview design hero 2x
 
Δεύτερο και σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το iCloud drive το οποίο επιτέλους μας δίνει το χώρο που χρειαζόμαστε για να αποθηκεύσουμε έγγραφά φωτογραφίες και οτιδήποτε άλλο θέλουμε στο σύννεφο
 
 Apple - OS X Yosemite - Overview at 17.11.06
Τρίτο και σημαντικό κατά τη γνώμη μας είναι Η προσθήκη κλήσης και αποστολής γραπτών μηνυμάτων από το Mac μας για εμάς που διαθέτουμε iPhone καθώς και η απάντηση κλήσεων απευθείας από το Mac.
 
Apple - OS X Yosemite - Overview at 17.15.29
 
Τέταρτο και τελευταίο το πολυαναμενόμενο Airdrop που επιτέλους επικοινωνεί με το αντίστοιχο του iPhone...
 
Φυσικά πληθώρα νέων εφαρμογών και καινοτομιών της Apple περιλαμβάνονται στην νέα έκδοση λογισμικού περισσότερα θα αναφέρουμε και θα δούμε κατά τη δοκιμασία του osX Yosemite εμείς το έχουμε στα χέρια μας, θα το δοκιμάσουμε, και θα σας αναφέρουμε τις εντυπώσεις μας σε νέες μας αναρτήσεις.
Περισσότερα για το Yosemite μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ
ΠΗΓΗ:Apple.com
 • Κατηγορία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
 • Γράφτηκε από
Διαβάστε περισσότερα...

HTC One (M7): Ξεκίνησε η αναβάθμιση του Sense στην έκδοση 6

24348 1400434767-full

Φαίνεται πως η HTC περιπλέκει λίγα τα πράγματα όσον αφορά τις αναβαθμίσεις συσκευών της, καθώς μπορεί προ ολίγων μηνών να αναβάθμισε το HTC One (M7) στην έκδοση Android 4.4.2, δεν έπραξε το ίδιο με το Sense UI. Τώρα, επανέρχεται λοιπόν, διαθέτοντας στην περσινή της ναυαρχίδα μια νέα ενημέρωση, αναβαθμίζοντας το custom λειτουργικό της Sense στην έκδοση 6. 

Μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο, αλλά η αλήθεια είναι πως το νέο αυτό update του Sense φέρει μεγαλύτερες αλλαγές από ότι προσδοκούσαν οι χρήστες με την έλευση του Android 4.4. To νέο UI του M7, που το έχουμε δει στο καινούργιο One (M8), θα ενσωματώσει πολλά νέα χαρακτηριστικά αφού έχει γίνει λεπτομερής εξέταση και η πλήρης λίστα με τις βελτιώσεις του νέου Sense 6 αναγράφονται στην ιστοσελίδα της HTC.

Αυτήν την δεδομένη στιγμή το νέο update των 667 MB κυκλοφορεί για τις developer εκδόσεις του HTC One (M7) και σταδιακά θα ειδοποιηθούν και οι υπόλοιποι κάτοχοι της συσκευής, οπότε απαιτείται ο συχνός έλεγχος για διαθέσιμες ενημερώσεις στο κινητό από όσους τυγχάνει να το έχουν στα χέρια τους. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται με την γνωστή διαδικασία, μέσω OTA. 

Αέρας ανανέωσης για το περσινό One (M7) ή μια λιγότερο σημαντική αναβάθμιση; 

πηγή:myphone.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Τον Δεκέμβριο πιθανολογείται ότι θα παρουσιαστούν οι νέοι Intel Core 5ης γενιάς (Broadwell)

41db3df0abbe9d95f41149ff4d2e2a8a

Η τελευταία φορά που μάθαμε κάτι καινούριο για τους επεξεργαστές της Intel με τη κωδική ονομασία Broadwell, αφορούσε στη καθυστέρηση της κυκλοφορίας τους για το δεύτερο μισό της χρονιάς, χωρίς να διευκρινιστεί κάτι πιο συγκεκριμένο σχετικά με το “χρονικό παράθυρο”.Το 2ο μισό του 2014 αφήνει πολλά περιθώρια για υποθέσεις, αλλά ευτυχώς ο CEO της Intel, Bryan Krzanich ήταν πιο συγκεκριμένος σε πρόσφατη δήλωση του στο Reuters: “Μπορώ να εγγυηθώ για τις διακοπές, και δεν εννοώ για το τελευταίο δευτερόλεπτο των διακοπών” είπε ο Krzanich. “Back to School – είναι δύσκολο. Back to School σημαίνει ότι θα πρέπει να τα έχουμε στα “ράφια” (τα chips) τον Ιούλιο, Αύγουστο. Είναι δύσκολο”.

Αυτό σημαίνει, ότι δεν πρόκειται να δούμε τους νέους επεξεργαστές Broadwell την περίοδο του καλοκαιριού, και έτσι μένει η περίοδος μεταξύ Σεπτεμβρίου και αρχές Δεκεμβρίου, με πιο πιθανό ένα χρονικό παράθυρο από τον Νοέμβριο έως στις αρχές Δεκεμβρίου.

Τα συγκεκριμένα chips θα είναι τα πρώτα που θα χρησιμοποιούν την κατασκευαστική μέθοδο των 14nm, η οποία είναι υπεύθυνη κατά μέρος για την καθυστέρηση της κυκλοφορίας τους. Η Intel έχει κάνει γνωστό, ότι τα Broadwell chips θα καταναλώνουν 30% λιγότερη ενέργεια από τα σημερινά Haswell chips ενώ περιμένουμε να προσφέρουν υψηλότερες επιδόσεις, τόσο από τους πυρήνες γενικής χρήσης όσο και από το υποσύστημα γραφικών.

πηγή:insomnia.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Κοντά στην εξαγορά του Twitch η Google με $1 δισεκατομμύριο

36053e25a25b8809b33b5186a9c9252f

Σύμφωνα με αναφορές, η Google βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της υπηρεσίας video streaming με την ονομασία Twitch, έναντι 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.Το 2006, η Google είχε εξαγοράσει το YouTube έναντι $1.65 δισεκατομμυρίων να θυμίσουμε. Οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές βρίσκονται ακόμα στα αρχικά σύμφωνα με τη Wall Street Journal στάδια, ωστόσο το Twitch σύμφωνα με το The Verge, επέλεξε τη προσφορά της Google από άλλες προσφορές –μεταξύ των οποίων και της Microsoft. Το Facebook σύμφωνα με αναφορές ενδιαφέρθηκε επίσης.

To Twitch, που έχει την έδρα του στο San Francisco, επιτρέπει σε χρήστες να “στριμάρουν” live videos από υπολογιστές desktop ή να ανεβάσουν videos χρησιμοποιώντας τις κονσόλες Xbox One και PlayStation 4 από την άνεση του καναπέ τους. Η υπηρεσία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2011, και γρήγορα εξελίχθηκε στον κορυφαίο προορισμό των gamers για να ανεβάζουν τα δικά τους videos –καθώς και δημοφιλή “Let’s Play” videos. Το Twitch σύμφωνα με την εταιρεία έχει 45 εκατομμύρια χρήστες μηνιαίως (1 εκατομμύριο χρήστες ανεβάζουν videos σε μηνιαία βάση). Το 2013, το startup εξασφάλισε κεφάλαιο 20 εκατομμυρίων δολαρίων από επενδυτές μεταξύ των οποίων ήταν και η Take-Two Interactive (Grand Theft Auto).

Όσο αφορά στην κίνηση, το Twitch έχει ήδη ξεπεράσει εταιρείες όπως τις Facebook, Amazon και Hulu. Το YouTube έχει στο παρελθόν κάνει προσπάθειες να προσελκύσει gamers για να ανεβάζουν υλικό στην υπηρεσία, χωρίς όμως τα επιθυμητά αποτελέσματα. Τα Let’s Play videos αυξάνουν συνεχώς τη δημοτικότητα τους από την άλλη στο YouTube, με μερικές προσωπικότητες στην υπηρεσία όπως ο PweDiePie να παράγει 296.6 εκατομμύρια views, έχοντας 26.4 εκατομμύρια συνδρομητές. Η Google αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές.

πηγή:insomnia.gr

Διαβάστε περισσότερα...

H Apple δέχθηκε περισσότερες μηνύσεις μέσα στο 2013 από οποιαδήποτε άλλη τεχνολογική εταιρεία

1040ae4ae28518eda0d8225547d29698

Μπορεί ένα μεγάλο μέρος της ειδησεογραφίας για νομικά θέματα που σχετίζονται με την Apple να αφορούν μηνύσεις ή αγωγές που καταθέτει η ίδια η εταιρεία εναντίον άλλων εταιρειών για παραβίαση των πατεντών της, όμως και η ίδια δεν θα μπορούσε να μείνει αλώβητη από τέτοιου είδους διαμάχες.Σύμφωνα με στοιχεία από έρευνα που πραγματοποίησε το Lex Machina, η Apple δέχθηκε μέσα στο 2013 περισσότερες μηνύσεις από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο της τεχνολογίας με αυτές να φτάνουν στις 59 ενώ αφορούσαν κυρίως (τι άλλο; ) θεματα παραβίασης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. 
insomnia.gr
 

Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η Amazοn η οποία μηνύθηκε 50 φορές κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν και άλλες εταιρείες-κολοσσοί όπως οι Google, HP, HTC και Samsung.

Διαβάστε περισσότερα...

Ετοιμάζει Galaxy S5 Prime η Samsung;

7f109c1c76ca09d2b6b9ef22a83eff70

Αν ένα smartphone που κοστίζει πολύ ακριβά, €759 στη χώρα μας, δεν θεωρείται... "premium", τότε κάπου υπάρχει πρόβλημα. Στις δύο φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από το PhoneArena, βλέπουμε το Samsung Galaxy S5 Prime.Σύμφωνα με τη γνωστή ιστοσελίδα, το Galaxy S5 Prime διαθέτει μέταλο περιμετρικά, είναι εξοπλισμένο με οθόνη QHD (2560 x 1440 pixels) με διαγώνιο 5.2 ιντσών και εξοπλίζεται με το Qualcomm Snapdragon 805 SoC, το οποίο με τη σειρά του ενσωματώνει το υποσύστημα γραφικών Adreno 420 και θα συνοδεύεται από 3GB RAM.

Ένα ακόμη σημείο που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι το ηχείο της συσκευής έχει μετακομίσει το κάτω μέρος, πλάϊ στην καλυμμένη υποδοχή microUSB 3.0. Και αυτό αναμένεται να είναι αδιάβροχο. Φυσικά, όπως συμβαίνει με κάθε διαρροή, θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί για την εγκυρότητα της είδησης.

πηγή:insomnia.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS