Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 615

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Κατέρρευσαν Facebook και Instagram σε όλο τον κόσμο

mesa koinonikis diktyosis

Οι χρήστες αποσυνδέθηκαν αυτόματα

Διαβάστε περισσότερα...

Κενά ασφαλείας σε συσκευές Android

Android

Διαπιστώσεις ερευνητών - Ποια λύση προτείνεται

  • Κατηγορία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Γράφτηκε από
Διαβάστε περισσότερα...

Xρησιμοποιήστε τη Λειτουργία απώλειας στο iPhone!

 

lost-700x357.png

 

H Λειτουργία απώλειας είναι ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό της υπηρεσίας Εύρεση iPhone όπου σας επιτρέπει να κλειδώσετε από απόσταση τη συσκευή σας με κωδικό καθώς και να εμφανίσετε ένα μήνυμα κειμένου στην οθόνη της, καθιστώντας τη άχρηστη. Για να επανέλθει η συσκευή σας στην κανονική της μορφή θα πρέπει κάποιος να εισάγει σωστά τον κωδικό πρόσβασης που έχετε ορίσει.

Κάνοντας το χαρακτηριστικό αυτό ακόμη καλύτερο, μπορείτε να επιλέξετε ένα αριθμό επικοινωνίας για την κλειδωμένη συσκευή σας στον οποίο κάποιος που θα τη βρει, να κάνει κλήση και να σας ειδοποιήσει. Θεωρητικά αυτό σημαίνει πως θα μπορούσε η συσκευή να επιστραφεί σε εσάς ή όχι και είναι πολύ εύκολο να το ορίσετε. Για να χρησιμοποιήσετε την Λειτουργία απώλειας ή για να είστε σε θέση να τη χρησιμοποιήσετε κάποια στιγμή, θα πρέπει να έχετε ενα έγκυρο Apple ID ρυθμισμένο στο iCloud και η εύρεση iPhone στη συσκευή σας να είναι ενεργοποιημένη από τις ρυθμίσεις.

Συσκευές με κειτουργικό iOS 6 και iOS 7 έχουν πλήρη υποστήριξη της λειτουργίας απώλειας με απομακρυσμένο κλείδωμα, μηνύματα κειμένου, αριθμό κλήσης για επιστροφή της συσκευής, απομακρυσμένη πλήρη διαγραφή και εντοπισμό στο χάρτη, ενώ με iOS 5 η δυνατότητα περιορίζεται σε ένα απλό κλείδωμα της συσκευής.  Εάν υποθέσουμε πως πληρείτε τις παραπάνω απαιτήσεις, σας παραθέτουμε αναλυτικά τη διαδικασία ώστε να τη χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση που χρειαστεί.

Ας υποθέσουμε πως έχετε χάσει τη συσκευή σας και είστε έτοιμοι να τη θέσετε σε Λειτουργία απώλειας:

  1. Ανοίξτε ένα πρόγραμμα περιήγησης πληκτρολογώντας www.icloud.com και εισάγοντας Apple ID και Password.
  2. Στη συνέχεια επιλέξτε την Εύρεση iPhone από τα εικονίδια του iCloud.
  3. Στο πάνω μέρος και στο κέντρο της οθόνη θα δείτε ενα drop down menu με τίτλο “Όλες οι συσκευές μου”, από εκεί επιλέξτε τη χαμένη συσκευή σας.
  4. Από τις τρεις επιλογές που σας δίδονται δεξιά πατήστε “Λειτουργία απώλειας”
  5. Πληκτρολογήστε έναν αριθμό κλήσης με τον οποίο κάποιος που θα βρει τη χαμενη συσκευή, να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας. Αυτή θα είναι η μόνη ενέργεια που θα μπορεί να κάνει πέραν από το να εισάγει τον σωστό κωδικό της συσκευής.
  6. Επιλέξτε επόμενο και πληκτρολογήστε ένα μήνυμα κειμένου το οποίο θέλετε να εμφανίζεται στην οθόνη της συσκευής σας σε λειτουργία απώλειας.
  7. Για να την ενεργοποιήσετε τη λειτουργία απώλειας τον τηλεφωνικό αριθμό και το μήνυμα κειμένου στην οθόνη της συσκυής,  επιλέξτε Τέλος.

Napkin 3 11-20-13, 9.56.55 AM

Το iPhone πλέον έχει τεθεί σε Λειτουργία απώλειας με το μήνυμα να έχει εμφανιστεί στην οθόνη κλειδώματος. Το τηλέφωνο καθίσταται άχρηστο εκτός από τις δύο δυνατότητες που προείπαμε: Είτε κάποιος να καλέσει τον αριθμό που έχετε ορίσει, είτε να εισάγει το σωστό κωδικό κλειδώματος σύροντας την οθόνη προς τα δεξιά, αν τον γνωρίζει. Δείτε παρακάτω τι εμφανίζεται στην οθόνη μιας χαμένης συσκευής:

Η υπηρεσία iCloud και η Εύρεση iPhone θα σας στείλουν ενημερωτικά emails όταν η συσκευή σας τεθεί σε λειτουργία απώλειας με την ώρα και την ημερομηνία που τέθηκε κι όταν η συσκευή σας ξεκλειδωθεί επιτυχώς με τον κωδικό πρόσβασης.

Μπορείτε να συνεχίσετε να παρακολουθείτε τη συσκευή σας με τη λειτουργία εύρεσης της τοποθεσίας στο χάρτη μέσω του iCloud.com, η οποία συσκευή θα είναι ορατή εάν είναι ενεργοποιημένη και βρίσκεται εντός εμβέλειας GPS και παρόχου κινητής τηλεφωνίας. Εάν έχετε χάσει τη συσκευή σας και δείτε πως είναι σε μέρος όπου θα μπορούσε κάποιος να το ακούσει, σας δίνεται η δυνατότητα να παράγετε ένα δυνατό ήχο από το ηχείο της συσκευής, βοηθώντας να βρεθεί η συσκευή σας. Σημειώστε επίσης πως ακόμη κι αν έχει τελείωσει η μπαταρία και στη συνέχεια φορτιστεί κι ενεργοποιηθεί ξανά, η συσκευή θα παραμείνει σε λειτουργία απώλειας έως ότου εισαχθεί ο σωστός κωδικός!

Κλείνοντας έαν έχετε χάσει κάθε ελπίδα πως θα ξαναβρεθεί η συσκευή σας λόγω κλοπής μπορείτε για λόγους ασφαλείας να κάνετε απομακρυσμένη πλήρη διαγραφή. Έτσι θα αποτρέψετε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε προσωπικά ή επαγγελματικά δεδομένα όπως emails, σημειώσεις, φωτογραφίες, κ.λ.π. Η απομακρυσμένη διαγραφή είναι εξαιρετικά χρήσιμη αν χρειαστεί.

Το ίδιο καλά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η παραπάνω δυνατότητα και σε iPad ή iPod touch χωρίς φυσικά το χαρακτηριστικό του ορισμού αριθμού κλήσης. Όλα τα υπόλοιπα δουλεύουν κατά τον ίδιο τρόπο. Για απορίες και διευκρινίσεις μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε στα σχόλια είτε σε Facebook και twitter accounts.

  • Κατηγορία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Γράφτηκε από
Διαβάστε περισσότερα...

Foursquare App|Ολοκληρωτική ανασχεδίαση με νέα εμφάνιση και δυνατότητες!

 

 

Unknown.jpeg

Tη δημοφιλή εφαρμογή Foursquare οι περισσότεροι την γνωρίζετε. Αρκετοί επίσης γνωρίζετε πως τώρα τελευταία έχει διαιρεθεί σε δύο αυτόνομες εφαρμογές. Η κύρια εφαρμογή ασχολείται με το discovery κομμάτι και η νέα εφαρμογή Swarm η οποία έχει αναλάβει το κομμάτι του check in. Χθες λοιπόν η εταιρεία κυκλοφόρησε την τελευταία έκδοση 8.0 της εφαρμογής Foursquare για την αναζήτηση και ανακάλυψη δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον ανασχεδιασμό και στις εξατομικευμένες προτάσεις για εστιατόρια και διάφορα άλλα μέρη.

Οι χρήστες να τονίσουμε πως δεν είναι και πολύ ευχαριστημένοι με τη διάσπαση της εφαρμογής παρόλα αυτά όμως η εταιρεία αποφάσισε να υλοποιήσει το όραμα της για το Foursquare που δεν είναι άλλο από..

There’s no reason why we should all get the same recommendations when looking for a place to eat, drink or shop. Getting a one-size-fits-all list of places may have been innovative in 2006, but it feels downright antiquated now. Our tastes are all different, so why should we all see the same results?

Απόσμασμα από το Foursquare blog

Το Foursquare –  από ό,τι παρατηρήσαμε – δεν αναβαθμίζεται αυτoματοποιημένα. Θα πρέπει να εισέλθετε στην εφαρμογή του App Store και στην καρτέλα updates ή να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο ώστε να κατεβάσετε εκ νέου την ανανεωμένη εφαρμογή. Πάρτε μία ιδέα από το video που σας έχουμε επισυνάψει.

Foursquare – Foursquare Labs, Inc.

AΠΟ:appleteam.gr

  • Κατηγορία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • Γράφτηκε από
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS