ΡΟΗ 24/7:

ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ

Τα καλύτερα σπιτικά σνακ για μια βραδιά Μουντιάλ

moyntial

Οι ποδοσφαιρόφιλοι το περιμένουν διακαώς και τις ημέρες του Μουντιάλ τα τηλεκοντρόλ είναι κολλημένα στο κανάλι προβολής των αγώνων. Το σαλόνι μετατρέπεται σε… κερκίδα και στη «σέντρα» της ποδοσφαιρικής φιέστας «σουτάρουν» νόστιμα σνακ και δροσερές μπίρες. Επειδή όμως η προφανής εναλλακτική του delivery λόγω ημέρας απαιτεί αρκετή υπομονή -που μπορεί να μην έχετε- μήπως να δοκιμάζατε τη λύση του σπιτικού;

Tο στενό μαρκάρισμα της οθόνης, για να παρακολουθήσετε τους αγώνες της διοργάνωσης που φέτος φιλοξενείται στα ρωσικά γήπεδα, συνήθως δεν συμβαδίζει με τους χρόνους αναμονής των delivery και τελικά μπορεί να μείνετε νηστικοί ή να έρθουν οι παραγγελίες σας παγωμένες. Αν, λοιπόν, θέλετε να πατήσετε στα σίγουρα, μπείτε στην κουζίνα (που ναι, μπορεί κάλλιστα να είναι και αντρική υπόθεση) και ετοιμάστε πίτσες, μπρουσκέτες, σουβλάκια, τυλιχτά με αραβικές ή μεξικάνικες πίτες, μπέργκερ και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.

pizza


Στην κορυφή του top 4 των επιλογών μας είναι φυσικά η εναλλακτική της πίτσας. Με αφράτη ή τραγανή ζύμη, τυριά, λαχανικά και αλλαντικά της επιλογής σας, είναι χωρίς αμφιβολία το απόλυτο φαγητό του μουντιάλ!
Extra Tip: Η μπίρα, εκτός από απόλυτη συνοδεία του δημοφιλούς σνακ, μπορεί να γίνει και ένα από τα μυστικά της νοστιμιάς και της κριτσανιστής υφής της αν την προσθέσετε στα υλικά της ζύμης.

souvlaki1


Άλλη κορυφαία επιλογή τα σουβλάκια. Χοιρινά, γαλοπούλας ή κοτόπουλου είναι σίγουρα σταθερή αξία όταν πρόκειται για αγώνες ποδοσφαίρου ή μπάσκετ. Τυλιγμένα σε πίτα ή σκέτα, είναι μαζί με την πίτσα τα απόλυτα #foodporn του Μουντιάλ.
Extra tip: Για να γίνει το κρέας πιο τρυφερό και νόστιμο, μαρινάρετέ το σε ένα ωραίο μίγμα μπαχαρικών, φρέσκων μυρωδικών, λεμονιού, ελαιολάδου και μπίρας. Ψήστε και μερικές πίτες στο φούρνο, τις οποίες έχετε ραντίσει με ελαιόλαδο και στο τέλος σερβίρετέ τις με τα σουβλάκια πασπαλισμένες με λίγη ρίγανη. Συνοδεύστε τα σουβλάκια με ένα ποτήρι έζα ΖΗΤΑ, μια premium pilsner με σώμα, άρωμα και πικράδα, ζυμωμένη στο σωστό χρόνο και είστε πλήρεις.

pites


Οι αραβικές ή οι μεξικάνικες πίτες είναι πολύ καλή επιλογή όταν πρόκειται για γρήγορο γεύμα, ενώ για το Μουντιάλ αποτελούν ιδανική λύση. Είναι από τις πιο ευέλικτες επιλογές, ενώ μπορείτε να τις γεμίσετε με λαχανικά, κιμά, κοτόπουλο, αλλαντικά, τυριά και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας.
Extra tip: Μπορείτε να τις ψήσετε ελάχιστα στο φούρνο για να γίνουν τραγανές και να λιώσουν τα τυριά της γέμισης ή και να μην τις ψήσετε καθόλου, απλά να τις κόψετε στη μέση και να τις απολαύσετε με μια ευκολόπιοτη και δροσιστική εζα Fine Lager, με ελαφριά αρώματα.

brousketes psomi


Οι μπρουσκέτες είναι από τα σνακ που φτιάχνονται άνετα ακόμα και στο διάλειμμα ανάμεσα στα ημίχρονα. Ραντίστε τις με λίγο ελαιόλαδο, προσθέστε ό,τι υπάρχει στο ψυγείο από τυριά, αλλαντικά και λαχανικά, φρυγανίστε τις ελαφρά και είναι έτοιμες.
Extra tip: Προτιμήστε καλό προζυμένιο ψωμί, ραντίστε τις μετά το ψήσιμο με ένα καλό ελαιόλαδο και πασπαλίστε με φρέσκα μυρωδικά. Απλές λεπτομέρειες που απογειώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

http://www.olivemagazine.gr

 

  • Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
  • Γράφτηκε από Κορίνα Ζολλά
Διαβάστε περισσότερα...

Ενα κομψό μπριάμ

mpriam

Σας δίνω μια συνταγή για ένα όμορφο πιάτο. Μην πετάτε τα λαχανικά σας στο ταψί, υπάρχει τρόπος να έχετε ένα ωραίο αποτέλεσμα.

Υλικά

2 κολοκυθάκια
5 ντομάτες
5 πατάτες μεσαίες
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Θυμάρι, αλάτι και πιπέρι

tian1 1


Εκτέλεση

Κόψτε τα λαχανικά σε ροδέλες
Τοποθετήστε τις σε φόρμα, τη μια μετά την άλλη
Στη μέση βάλτε από λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο
Απλώστε ελαιόλαδο παντού, ρίξτε την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι
Αν χρειαστεί ρίξτε ελάχιστο νερό στον πάτο της φόρμας για να μην καεί και τυλίξτε το με αλουμινόχαρτο
Ψήστε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα

Καλή σας όρεξη 


Πηγή: Ενα κομψό μπριάμ | iefimerida.gr

  • Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
  • Γράφτηκε από Κορίνα Ζολλά
Διαβάστε περισσότερα...

Βραδιά γεύσεων και όχι μόνο στο ''αχαίνιο''!

axa

Το στέκι στο καλό φαγητό που πρωτοπορεί και αυτή την Παρασκευή βρίσκεται ένα βήμα μπροστά... ''αχαίνιο''!

  • Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
  • Γράφτηκε από Πόπη Δαλαμπίρα
Διαβάστε περισσότερα...

Τροφές στην... υπηρεσία του Έρωτα

trofes stin ypiresia tou erota 1014 XL

Τελικά «ο έρωτας περνάει από το στομάχι»;

  • Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
  • Γράφτηκε από Κορίνα Ζολλά
Διαβάστε περισσότερα...

Εξοχικό ή κλέφτικο στην λαδόκολλα συνταγή '' Ο Αγιομαμίτης ''

ej6

Μια εύκολη, νόστιμη, παρεϊστικη και αρκετά γιορτινή συνταγή, είναι το εξοχικό ή κλέφτικο στην λαδόκολλα.

  • Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
  • Γράφτηκε από Πόπη Δαλαμπίρα
Διαβάστε περισσότερα...

Ιμάμ Μπαϊλτύ, ένα φαγητό για το καλοκαίρι...

iioeiioe ioeiiiiii

Ένα καθαρά καλοκαιρινό φαγητό

  • Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
  • Γράφτηκε από Στέλλα Σπανού
Διαβάστε περισσότερα...

Μαριναρισμένος γαύρος

marinarismenos gayros

Ένας εκλεκτός ψαρομεζές...

  • Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
  • Γράφτηκε από Στέλλα Σπανού
Διαβάστε περισσότερα...

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί

thasos1

Μοσχοβολά καλοκαιράκι!

  • Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
  • Γράφτηκε από Στέλλα Σπανού
Διαβάστε περισσότερα...

Ανοιχτή σαρδέλα Χαλκιδικής

open sardine

Με παρέα και ουζάκι

  • Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
  • Γράφτηκε από Στέλλα Σπανού
Διαβάστε περισσότερα...

Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα

sintagess 085 2

Ένα τέλειο ορεκτικό ή και κυρίως πιάτο

  • Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
  • Γράφτηκε από Στέλλα Σπανού
Διαβάστε περισσότερα...

Μοσχάρι με σπαράγγια και κολοκυθάκια

mosxari kolokuthakia

Ένα πιάτο για το κυριακάτικο τραπέζι

  • Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
  • Γράφτηκε από Στέλλα Σπανού
Διαβάστε περισσότερα...

Ροφός με πατάτες Αγιορείτικος

rofos agioritikos 0

Μια παραδοσιακή συνταγή της Χαλκιδικής

  • Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
  • Γράφτηκε από Στέλλα Σπανού
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS