ΡΟΗ 24/7:

ΥΓΕΙΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ

Τέσσερις βασικοί διατροφικοί κανόνες

40774

Εσείς πόσο σταθερή είστε στην τήρηση των κανόνων που αφορούν τη διατροφή των παιδιών σας; Οι μαμάδες είμαστε δεκτικές στην υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών και προγραμμάτων αλλά πόσο εύκολα μπορούμε να τους εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας;

Διαβάστε περισσότερα...

Οι «παρενέργειες» ενός αποτυχημένου ραντεβού στο σώμα

140241

Πολλά μπορούν να συμβούν ώστε να χαρακτηριστεί ένα ραντεβού «καταστροφικό». Ο υποψήφιος αποδείχθηκε απίστευτα βαρετός ή έδειχνε να έχει στο μυαλό του μόνο το σεξ ή η υποψήφια ήταν εντελώς επιφανειακή και μιλούσε συνεχώς για τον πρώην της.

Διαβάστε περισσότερα...

Το αχλάδι διώχνει το hangover!

140240

Ένα ακόμη ξενύχτι προστέθηκε στο ενεργητικό σας και εσείς μία μέρα μετά μετανιώνετε για τα νυχτερινά σας καμώματα και το άφθονο αλκοόλ που καταναλώσατε.

Διαβάστε περισσότερα...

Λιναρόσπορος και σουσάμι, οι σύμμαχοί σας στο αδυνάτισμα

C6FCB93A8EEC92FD35B3D0C016F73158

Η διατροφή που είναι πλούσια σε φυτικά συστατικά είναι γνωστό ότι κάνει καλό στην υγεία και τη σιλουέτα. Και μια νέα αμερικανική μελέτη αναδεικνύει εκείνο το συγκεκριμένο στοιχείο που περιέχουν ο λιναρόσπορος και το σουσάμι, και το οποίο προλαμβάνει η επιβραδύνει την αύξηση του βάρους.

Διαβάστε περισσότερα...

Ποιο φυσικό πρωινό ρόφημα «εξαφανίζει» το λίπος στην κοιλιά χωρίς γυμναστική;

surprised22-200x300

Το λίπος στην κοιλιά δεν είναι μόνο το πιο επιβλαβές λίπος στο σώμα μας, το οποίο και συνδέεται με πολλές ασθένειες, είναι ταυτόχρονα και αντιαισθητικό και εκείνο, που τόσο οι άντρες, όσο και γυναίκες πασχίζουν να εξαφανίσουν.

Το υπερβολικό λίπος γύρω από το στομάχι μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη της καρδιακής νόσου, της υπέρτασης, σε μεταβολικές δυσλειτουργίες, άσθμα, τη νόσο Alzheimer, την αθηροσκλήρωση και σε προβλήματα γονιμότητας.

Εάν έχετε πάρα πολύ λίπος στην κοιλιά, θα πρέπει σε γενικές γραμμές να αλλάξετε τρόπο ζωής. Δηλαδή να προσπαθήσετε να κόψετε την κατανάλωση ζάχαρης, να πίνετε αρκετό νερό και να κοιμάστε καλά. Επίσης, θα πρέπει να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες σας και να προσπαθήσετε να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.

Υπάρχει όμως ένα συγκεκριμένο ρόφημα, φτιαγμένο 100% από φυσικά υλικά, το οποίο συνδυάζει σπανάκι, τζίντζερ και λεμόνι και το οποίο, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά στην κοιλιά πιο εύκολα, όπως αναφέρει το healthyfoodstyle.com.

Είναι ένας ισχυρός συνδυασμός που στοχεύει απευθείας στο λίπος της κοιλιάς. Περιέχει μεγάλη ποσότητα σε βιταμίνη C, η οποία έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει τη διαδικασία καύσης λίπους.

Επίσης, συμμετέχει στην παραγωγή της καρνιτίνης, μίας χημικής ένωσης η οποία χρησιμοποιεί το σώμα σας για να μετατρέψει το λίπος σε ενέργεια. Ως εκ τούτου, αυτό το ρόφημα θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την παχυσαρκία, να μειώσετε γενικά το βάρος σας, αλλά κυρίως να ρίξετε το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.

Αν πιείτε αυτό το ρόφημα πριν καν φάτε το πρωινό σας, θα επιταχύνετε το μεταβολισμό σας, θα έχετε περισσότερη ενέργεια και θα «λιώσετε» τα λίπη στην κοιλιά σας. Είναι προτιμότερο να το πιείτε το πρωί, με άδειο στομάχι, 30 λεπτά πριν το πρωινό.

 Συστατικά

SPANISH- 1 λεμόνι

- Μία χούφτα σπανάκι

- 1 ποτήρι νερό

- Ένα κομμάτι τζίντζερ (2-3 εκατοστά)

Μέθοδος παρασκευής

Στραγγίξτε και ανακατέψτε όλα τα υλικά και πιείτε το ρόφημα αμέσως.

www.epoli.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Τεστ αίματος προβλέπει την επανεμφάνιση του καρκίνου του μαστού

F117D741E90B04D20948A7D22EEEA1DB

Βρετανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι δημιούργησαν μια νέα αιματολική εξέταση που μπορεί, για πρώτη φορά, να προβλέψει την επανεμφάνιση του καρκίνου του μαστού, μήνες πριν τον εντοπισμό των καρκινικών όγκων με απεικονιστικά μέσα.

Διαβάστε περισσότερα...

Αυτές τις τροφές προτείνουν οι διατροφολόγοι για να μην πεινάς και να αδυνατίσεις εύκολα!

c82c034f8749a21a841e346b4f541f92 XL

Δες ποιες είναι οι τροφές που θα διώξουν την πείνα σου στη διάρκεια της ημέρας…

Διαβάστε περισσότερα...

Ξεφορτωθείτε κουνούπια, μύγες και μυρμήγκια με φυσικό τρόπο και χωρίς να ξοδέψετε ούτε ένα ευρώ!

mo8-300x168

Τα κουνούπια, οι κατσαρίδες, οι μύγες και τα διάφορα ζωύφια που κάνουν δύσκολη τη ζωή μας μέσα και έξω από το σπίτι το καλοκαίρι, μπορούν να χάσουν τη δύναμή τους απέναντί σας, εάν αποφασίσετε να ασχοληθείτε λίγο, ώστε να φτιάξετε δικά σας προϊόντα – απόλυτα φυσικά και χωρίς να ξοδευτείτε. 

Διαβάστε περισσότερα...

Πως ο καφές – με την καθαρτική δράση του – μας οδηγεί κατευθείαν στην τουαλέτα;

toilet-coffee.jpg2 -278x300

 

Κάποιοι από μας γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι ένα φλιτζάνι καφέ σημαίνει, σχεδόν αμέσως, μία επίσκεψη στην τουαλέτα. Λίγοι, όμως, γνωρίζουμε τι περιέχει ο καφές που προκαλεί αυτή τη δράση στον οργανισμό μας.

Διαβάστε περισσότερα...

Αυτές οι 6 τροφές θα ανεβάσουν στο φουλ την τεστροστερόνη σας

testosterone.jpg9 -300x225 1

 

Σίγουρα έχετε ακούσει για τις σούπερ τροφές. Τίποτα δεν είναι καλύτερο για έναν σκληρά προπονούμενο αθλητή, στον στίβο (ή …στο κρεβάτι), από τα τρόφιμα που υποστηρίζουν την παραγωγή τεστοστερόνης!

Διαβάστε περισσότερα...

7 τροφές που δεν ξέρετε ότι μπορείτε να βάλετε στην κατάψυξη

fridge1111-300x300

 

Μήπως μέχρι τώρα αποθηκεύατε στην κατάψυξή σας μόνο για κρεατικά και… παγωτά; Ήρθε η ώρα να σας ανοίξουμε νέους ορίζοντες. Υπάρχουν τροφές που δεν φανταζόσασταν ότι μπορείτε να αποθηκεύσετε στην κατάψυξη και μάλιστα να σας χρησιμεύσουν αργότερα. Αρκετά αργότερα…

fridge

Βούτυρο

Το να καταψύξετε το βούτυρο είναι εύκολο και ιδιαιτέρως χρήσιμο για όταν θελήσετε να φτιάξετε αρτοποιήματα. Βάλτε το όπως είναι, με το δικό του περιτύλιγμα μέσα σε μια αεροστεγή σακούλα ή τυλίξτε το σφιχτά με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε το στην κατάψυξη. Όταν έρθει η ώρα να το χρησιμοποιήσετε, βάλτε το από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο κι έχετε υπόψη σας ότι μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 4 μήνες –αν και κάποιες πηγές αναφέρουν παραπάνω διάρκεια.

fridge.jpg2Ψωμί

Τις Κυριακές που οι φούρνοι είναι κλειστοί κι εσείς δεν θέλετε να φάτε μπαγιάτικο ψωμί, το ψωμί της… κατάψυξης θα σας σώσει. Αποθηκεύεται μέχρι και 3 μήνες στην κατάψυξη και αν το βγάλετε 3 ώρες πριν το κυριακάτικο τραπέζι σας, ξεπαγώνει μόνο του και δεν θυμίζει σε τίποτα μπαγιάτικο ψωμί. Αν, μάλιστα, το βάλετε και στο φούρνο, βρέχοντάς το ελαφρώς με ένα πινέλο, λίγοι θα καταλάβουν τη διαφορά από το φρέσκο ψωμί.

fridge.jpg222

Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί που δεν έχουν τσόφλι μπορούν εύκολα να ταγκίσουν λόγω των λιπαρών τους και ειδικά αν τους χρησιμοποιείτε συχνά και στη μαγειρική σας, κάτι τέτοιο σίγουρα δεν είναι επιθυμητό. Τι θα σας σώσει; Η κατάψυξη! Η ζέστη, η υγρασία και το φως αποτελούν εχθρούς τους, ενώ σε ένα πλαστικό αεροστεγές τάπερ μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και 8 μήνες. Φροντίστε, μόνο, πριν τους χρησιμοποιήσετε, να δοκιμάσετε ότι είναι όλοι οκ και δεν θα σας χαλάσουν τη συνταγή.

Cheese festΚίτρινο τυρί

Βρήκατε κίτρινο τυρί σε προσφορά; Πάρτε το κι ας μην το θέλετε άμεσα. Το τυρί μπορεί να καταψυχθεί στην αρχική του συσκευασία, αλλά για σιγουριά, τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη ή σε αλουμινόχαρτο και βάλτε το στην κατάψυξη. Τα μαλακά τυριά διατηρούνται περίπου 1 μήνα στην κατάψυξη, γι’ αυτό μάλλον αξίζει τον κόπο να καταψύχετε τα πιο σκληρά τυριά, που μπορούν να διατηρηθούν μέχρι και 6 μήνες. Πριν τα χρησιμοποιήσετε, βάλτε τα στην ψύξη για ένα βράδυ.

fridge.jpg7

Αλεύρι

Όσοι έχετε ξεχάσει για καιρό το αλεύρι σας στο ντουλάπι, σίγουρα θα έχετε πέσει θύμα… «σκουληκιάσματος». Αν δοκιμάσετε να το καταψύξετε, θα διαπιστώσετε ότι θα ωφελήσετε όχι μόνο την τσέπη σας, αλλά θα διαφυλάξετε και την υγεία σας. Αποθηκεύστε το σε αεροστεγές τάπερ, αφαιρώντας τη συσκευασία του και καταψύξτε το για 48 ώρες προκειμένου να σκοτώσετε τα μικρόβια. Στη συνέχεια αφήστε το στο ψυγείο.

fridge.jpg9Βότανα

Η κατάψυξη των βοτάνων όταν αυτά είναι φρέσκα είναι ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσετε τη γεύση τους. Ξεκινήστε πλένοντάς τα και στεγνώνοντάς τα ταμποναριστά με μια πετσέτα (αν θέλετε, μπορείτε να τα κόψετε και σε μερίδες). Αρχικά, απλώστε τα σε ένα δίσκο και βάλτε τα καλυμμένα στην κατάψυξη. Μόλις καταψυχθούν, βάλτε τα σε αεροστεγή πλαστική σακούλα και πίσω στην κατάψυξη, μέχρι να τα χρειαστείτε. Κι όταν έρθει αυτή η ώρα, απλώς προσθέστε τα στο φαγητό, χωρίς απόψυξη.

fridge.jpg10

Μαρμελάδα

Κι όμως! Μπορείτε να καταψύξετε τη σπιτική, χειροποίητη και νοστιμότατη μαρμελάδα σας, βάζοντάς τη σε βαζάκι με χοντρό γυαλί και κατευθείαν στην κατάψυξη, για μέχρι ένα χρόνο. Όταν θελήσετε να τη βγάλετε, αποψύξτε τη από το προηγούμενο βράδυ.

 

 

 

 

πηγ:invitromagazine.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Τι μπορεί να κρύβει η σκόνη του σπιτιού σας;

63D85081A95CC5255C8B17B69EFD724F

Η οικιακή σκόνη περιέχει κατά μέσο όρο 9.000 διαφορετικά είδη μικροβίων, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές σε άρθρο που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the Royal Society B.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
WATERCURE2