ΡΟΗ 24/7:

Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2014

Το Twitter μηνύει την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την εθνική ασφάλεια δεδομένων

Το Twitter μηνύει την κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να «χαλαρώσει» τους περιορισμούς στα μηνύματα που κυκλοφορούν δημόσια μέσω του κοινωνικού δικτύου, σχετικά με τα εθνικά αιτήματα που λαμβάνει για τα δεδομένα χρήστη.

Διαβάστε περισσότερα...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους καθηγητές την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη

elme sugkentwsh

- Την ημέρα που γίνεται η ψηφοφορία στη Βουλή για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Διαβάστε περισσότερα...

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα

perifereia kthrio

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014, στις 14.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη).

Διαβάστε περισσότερα...

Ο αποπληθωρισμός στην Ελλάδα καλά κρατεί

apoplhthorismos

 

Οι τιμές σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο του 2013 υποχώρησαν κατά 0,8%, ενώ αν η σύγκριση γίνει με τον προηγούμενο μήνα, δηλαδή τον Αύγουστο, τότε προκύπτει αύξηση και μάλιστα σημαντική και συγκεκριμένα 2,1%.

Αναλυτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ότι ο αποπληθωρισμός συνεχίστηκε για 19ο συνεχόμενο μήνα, αφού το Σεπτέμβριο ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε κατά 0,8%. Ωστόσο, σε μηνιαία βάση η έναρξη του φθινοπώρου, οδήγησε σε άνοδο των τιμών, με αποτέλεσμα ο πληθωρισμός σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα να κινείται σε θετικό επίπεδο.

Αναλυτικά, γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή τον Αύγουστο υποχώρησε κατά 0,8% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2013. Ωστόσο, ο γενικός δείκτης κατά τον μήνα Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον Αύγουστο παρουσίασε αύξηση 2,1% έναντι αύξησης 2,6% κατά την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2013 – Σεπτεμβρίου 2014 σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2012 – Σεπτεμβρίου 2013 παρουσίασε μείωση 1,4%, έναντι μείωσης 0,1%, που σημειώθηκε κατά το αντίστοιχο προηγούμενο δωδεκάμηνο.

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή κατά 2,1% τον μήνα Σεπτέμβριο 2014 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Αυγούστου 2014, προήλθε κυρίως από τις ακόλουθες μεταβολές:

1. Από τις αυξήσεις των δεικτών:
α) Κατά 0,6% της ομάδας «Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά», λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στα αρνί και κατσίκι (νωπά), νωπά πουλερικά, νωπά φρούτα, νωπά λαχανικά. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα γαλακτοκομικά και αυγά.
β) Κατά 35,6% της ομάδας «Ένδυση και υπόδηση», λόγω επαναφοράς των τιμών στα επίπεδα πριν από τις θερινές εκπτώσεις.
γ) Κατά 5,3% της ομάδας «Διαρκή αγαθά – Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες», λόγω επαναφοράς των τιμών στα επίπεδα πριν από τις θερινές εκπτώσεις.
δ) Κατά 0,3% της ομάδας «Υγεία», λόγω αύξησης κυρίως των οδοντιατρικών υπηρεσιών.
ε) Κατά 0,3% της ομάδας «Ξενοδοχεία-Καφέ-Εστιατόρια», λόγω αύξησης κυρίως των τιμών των ξενοδοχείων.
στ) Κατά 1,2% της ομάδας «Άλλα αγαθά και υπηρεσίες», λόγω επαναφοράς κυρίως των τιμών των ειδών ταξειδίου και λοιπών προσωπικών ειδών στα επίπεδα πριν από τις θερινές εκπτώσεις.

2. Από τις μειώσεις των δεικτών:
α) Κατά 0,1% της ομάδας «Στέγαση», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών των ενοικίων κατοικιών.
β) Κατά 0,6% της ομάδας «Μεταφορές», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών των καυσίμων αυτοκινήτου(βενζίνη) και στα εισιτήρια αεροπλάνων. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών στα εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών.
γ) Κατά 0,4% της ομάδας «Αναψυχή – Πολιτιστικές δραστηριότητες», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών στα βιβλία.
δ) Κατά 2,9% της ομάδας «Εκπαίδευση», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών στα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων και ΙΕΚ.
Η μείωση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή κατά 0,8% τον μήνα Σεπτέμβριο 2014 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Σεπτεμβρίου 2013, προήλθε κυρίως από τις ακόλουθες μεταβολές :

1. Από τις μειώσεις των δεικτών :
α) Κατά 1,5% της ομάδας «Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών στα νωπά λαχανικά, νωπά φρούτα, νωπές πατάτες, νωπά ψάρια, δημητριακά και παρασκευάσματα, ζάχαρη. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από τη αύξηση κυρίως των τιμών στα γαλακτοκομικά και αυγά και στο ελαιόλαδο.
β) Κατά 2,6% της ομάδας «Ένδυση και υπόδηση», λόγω μείωσης των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.
γ) Κατά 1,3% της ομάδας «Στέγαση», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών των ενοικίων κατοικιών, των υπηρεσιών κοινοχρήστων, των υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης κατοικίας, του πετρελαίου θέρμανσης και του φυσικού αερίου. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών στον ηλεκτρισμό.
δ) Κατά 1,3% της ομάδας «Διαρκή αγαθά – Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών στα έπιπλα ξύλινα και μεταλλικά, στις οικιακές συσκευές και στα είδη άμεσης κατανάλωσης νοικοκυριού.
ε) Κατά 0,4% της ομάδας «Μεταφορές», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών των αυτοκινήτων και των καυσίμων αυτοκινήτου(βενζίνη). Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών στα εισιτήρια αεροπλάνων και στα εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών.
στ) Κατά 2,0% της ομάδας «Αναψυχή – Πολιτιστικές δραστηριότητες», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών στον οπτικοακουστικό εξοπλισμό-υπολογιστές, στα μικρά είδη αναψυχής-άνθη-κατοικίδια ζώα, στο πακέτο διακοπών και στα βιβλία.
ζ) Κατά 3,3% της ομάδας «Εκπαίδευση», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών στα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων και ΙΕΚ.
η) Κατά 2,4% της ομάδας «Άλλα αγαθά και υπηρεσίες», λόγω μείωσης κυρίως των τιμών των κουρείων-κομμωτηρίων, των ειδών ατομικής φροντίδας, των προσωπικών ειδών, των ασφαλίστρων αυτοκινήτων και δικύκλων και των άλλων υπηρεσιών.

2. Από τις αυξήσεις των δεικτών :
α) Κατά 2,1% της ομάδας «Αλκοολούχα ποτά και καπνός», λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στα αλκοολούχα ποτά (μη σερβιριζόμενα) και στα τσιγάρα.
β) Κατά 3,8% της ομάδας «Υγεία», λόγω αύξησης κυρίως της συμμετοχής των καταναλωτών στις λιανικές τιμές των φαρμάκων. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση κυρίως των τιμών στις ιατρικές, οδοντιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες.
γ) Κατά 0,1% της ομάδας «Ξενοδοχεία-Καφέ-Εστιατόρια», λόγω αύξησης κυρίως των τιμών στα ξενοδοχεία. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα εστιατόρια-ζαχαροπλαστεία-καφενεία-κυλικεία.
Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι ο εναρμονισμένoς Δείκτης Τιμών Καταναλωτή παρουσίασε μείωση 1,1%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013 έναντι μείωσης 1,0% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.

Σε σύγκριση με τον Αύγουστο 2014 ο δείκτης παρουσίασε αύξηση 1,6%, έναντι αύξησης 2,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Ο μέσος ΕνΔΤΚ του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2013 – Σεπτεμβρίου 2014 σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2012 – Σεπτεμβρίου 2013 παρουσίασε μείωση 1,5%, έναντι μείωσης 0,2%, που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

 

http://www.4news.gr/

Διαβάστε περισσότερα...

Νέα τεχνολογία παραγωγής βλαστοκυττάρων

blastokuttara

Επαναστατική τεχνολογία παραγωγής βλαστικών κυττάρων για την αναγεννητική ιατρική

Διαβάστε περισσότερα...

Κομπάνι: Το «Στάλινγκραντ» των Κούρδων

cobane xartis

Περίπου 1.500 Κούρδοι μαχητές που έχουν απομείνει στο Κομπάνι, προσπαθούν να κρατήσουν την πόλη - Η πτώση της θα σημάνει την αποδυνάμωση όλων των περιοχών που ελέγχονται από τους Κούρδους

Διαβάστε περισσότερα...

Κακόβουλο λογισμικό κλειδώνει αρχεία και ζητά λύτρα

upologisths antras

Εξαπλώνεται μέσω μολυσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Διαβάστε περισσότερα...

Πάει για ανασχηματισμό η κυβέρνηση: Η Βούλτεψη, ο Γιακουμάτος και ο Ντινόπουλος

samaras venizelos3

Στις 17 Οκτωβρίου η πιθανή ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα...

Συλλήψεις για λαθραία ποτά και τσιγάρα

lathrea pota

- Κατασχέθηκαν στο σύνολο περισσότερα από 570 λαθραία πακέτα τσιγάρων και 250 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών

Διαβάστε περισσότερα...

Συνάντηση Τζιτζικώστα - Αμερικανού Προξένου

tzitzi prox hpa

Συζητήθηκαν αναπτυξιακές προοπτικές και συνεργασίες

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS