ΡΟΗ 24/7:

Παρασκευή, 16 Μαϊος 2014

Π. Ψωμιάδης: «Το βράδυ των ευρωεκλογών επιφυλάσσουμε εκπλήξεις σε αυτούς, που υπακούοντας τα αφεντικά τους»

psomiadis

Με επίσκεψη του στο Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στην ακριτική Χίο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με την “Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό” Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Διαβάστε περισσότερα...

Ρευματικές παθήσεις: Ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα

rheumatology b2

Οι ρευματικές παθήσεις, σε σύγκριση με όλες τις άλλες ομάδες παθήσεων, αποτελούν το πιο συχνό αίτιο και ευθύνονται για το 50% της μακροχρόνιας λειτουργικής ανικανότητας, το 30% των απουσιών από την εργασία και το 25% της χρήσης φαρμάκων. Το 87% των Ελλήνων δεν γνωρίζουν τι είναι οι ρευματικές παθήσεις, ούτε γνωρίζουν ότι πρέπει να απευθύνονται σε ρευματολόγο αν παρουσιάσουν πόνο σε αρθρώσεις, τένοντες, μέση ή αυχένα. 

Η 22η κατά σειρά Ημερίδα Ενημέρωσης του Κοινού για τις Ρευματικές Παθήσεις με θέμα «Ρευματικές παθήσεις: Ένα Μεγάλο Κοινωνικό Πρόβλημα» πραγματοποιήθηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Ρευματολογίας (Ε.Ι.ΡΕ.), στo πλαίσιο του κοινωνικού έργου του, την Κυριακή 4 Μαΐου στις 18:30-20:45, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας.Στην Ημερίδα που οργανώθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Νέας Ιωνίας και υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, συμμετείχε πλήθος κόσμου και τοπικοί φορείς.Την Εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ηλίας Καρατζάς ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου ΜητροπολίτηΝέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Ηρακλής Γκότσης και ο Πρόεδρος του Ε.Ι.ΡΕ.κ. Αλέξανδρος Ανδριανάκος.

Εισηγητές στην Ημερίδα ήταν ο κ.Ανδριανάκος,Ρευματολόγος, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ε.Ι.ΡΕ , οκ. Βασίλειος Χατζηλουλούδης Ρευματολόγος, ενώ προήδρευσαν ο κ. Ανδριανάκος και η κα Παναγιώτα Τσατσάνη,Ρευματολόγος.

Στην εισήγησή του με θέμα«Ρευματικές παθήσεις: Τι είναι, ποιες είναι & ποια είναι τα συμπτώματά τους», ο κ. Ανδριανάκος τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «α) οι ρευματικές παθήσεις είναι οι μη τραυματικές παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος, δηλ. των αρθρώσεων, τενόντων, μυών, οστών και σπονδυλικής στήλης, β) είναι πολλές, περίπου 200 και γ) κύριο καικοινό σύμπτωμα των ρευματικών παθήσεων είναι ο πόνος σε αρθρώσεις, τένοντες, μέση ή αυχένα».

Ο κ. Χατζηλουλούδης, αναφερόμενος στις«Επιπτώσεις των ρευματικών παθήσεων στους αρρώστους, στο κοινωνικό σύνολο και στην εθνική οικονομία» τόνισε ότι «σύμφωνα με τα ευρήματα πανελλήνιας επιδημιολογικής έρευνας του Ε.Ι.ΡΕ., οι ρευματικές παθήσεις είναι πολύ συχνέςκαι αποτελούν ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, καθώς 2.500.000 Έλληνες υποφέρουν από κάποια ρευματική πάθηση. Επιπρόσθετα, σε σύγκριση με όλες τις άλλες ομάδες παθήσεων, τόσο στο σύνολο του γενικού πληθυσμού όσο και στον εργαζόμενο πληθυσμόηλικίας 19-65 ετών, είναι το πιο συχνό αίτιο και ευθύνονται για το 40% των χρόνιων προβλημάτων υγείας, 50% της μακροχρόνιας λειτουργικής ανικανότητας (αναπηρικές συντάξεις), 30% των απουσιών από την εργασία και 25% της χρήσης υπηρεσιών υγείας (ιατρικές επισκέψεις, χρήση φαρμάκων)».

Ο κ. Ανδριανάκος αναφερόμενος στην «Πρόληψη και θεραπεία των ρευματικών παθήσεων» τόνισε ότι: «α) υπάρχουν δυνατότητες πρόληψης για ορισμένες ρευματικές παθήσεις, β) σήμερα είναι εφικτή η αποτελεσματική θεραπευτική αντιμετώπιση των ρευματικών παθήσεων, η δραστική μείωση των δυσμενών τους επιπτώσεων και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με δύο προϋποθέσεις, την έγκαιρη διάγνωση και την πρώιμη και ορθή θεραπευτική παρέμβαση, που επιτυγχάνονται με την έγκαιρη επίσκεψη σε ρευματολόγοκαι γ) για την εξασφάλιση των προϋποθέσεων αυτών απαιτείται ενημέρωση του κοινού, έτσι ώστε όσοι παρουσιάζουν πόνο σε αρθρώσεις, τένοντες, μέση ή αυχένα να επισκέπτονται χωρίς καθυστέρηση τον ειδικό γιατρό, δηλ. το ρευματολόγο». Ο κ. Ανδριανάκος τόνισε ιδιαίτερα ότι, «Ηεισαγωγή,τα τελευταία χρόνια, των βιολογικών παραγόντων στη θεραπευτική αντιμετώπιση αρκετών φλεγμονωδών ρευματικών παθήσεων αποτελεί τη σημαντικότερη μέχρι σήμερα θεραπευτική εξέλιξη στη Ρευματολογία και συνέβαλε καθοριστικά στη δυνατότητα επίτευξης ύφεσης αυτών των σοβαρών παθήσεων. Οι βιολογικοί παράγοντες είναι φάρμακα που εξουδετερώνοντας είτε ορισμένα κύτταρα είτε τις λεγόμενες κυτταροκίνες, που παράγονται από κύτταρα και παίζουν κεντρικό ρόλο στην παθογένεια αυτών των παθήσεων, μπορεί να οδηγήσουν στην ύφεση».

Εστιάζοντας στα σημαντικά ευρήματα των δύο Ερευνών που έχει πραγματοποιήσει το Ε.Ι.ΡΕ. ο κ. Ανδριανάκος σημείωσε ότι, «Οι Έλληνες ασθενείς με ρευματικές παθήσεις, στην πλειονότητά τους, δεν είναι χρήστες των σύγχρονων θεραπευτικών δυνατοτήτων που προσφέρει η Ρευματολογία. Μάλιστα, οι περισσότεροι ασθενείς με ρευματικές παθήσεις καθυστερούν πολύ να επισκεφθούν ρευματολόγο, καθώς π.χ. μόνο 19% των ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα και 13% των ασθενών με οροαρνητικές σπονδυλαρθρίτιδες επισκέπτονται ρευματολόγους όταν εμφανίζεται η νόσος. Η καθυστέρηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την μη ορθή διάγνωση και την μη εφαρμογή σωστής θεραπείας και έτσι την πρόκληση μη αναστρέψιμων βλαβών στις αρθρώσεις ή και σε άλλα όργανα καθώς και την πρόκληση σοβαρών λειτουργικών διαταραχών ή αναπηρίας. Το αίτιο αυτής της καθυστέρησης είναι ότι 87% των Ελλήνων δεν γνωρίζει τι είναι οι ρευματικές παθήσεις. Πιο συγκεκριμένα, η δεύτερη έρευνα έδειξε ότι μόνοτο 5% των ασθενών με πόνο στο γόνατο ή στον ώμο, το 3% με πόνο στη μέση, το 9% με πόνο στον αυχένα και το 23% με πόνο σε 2 ή περισσότερες αρθρώσεις απευθύνονται σε ρευματολόγο.»

πηγή:news.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Γ. Ιωαννίδης: «Θα κάνουμε την Κεντρική Μακεδονία πρώτη περιφέρεια της Ελλάδας»

ioannidis-serress

Ολοκλήρωσε σήμερα την προεκλογική του περιοδεία

Διαβάστε περισσότερα...

Πάνω από 15 ώρες ομιλίας στο κινητό, ένοχες για καρκίνο

Πάνω από 15 ώρες ομιλίας στο κινητό, ένοχες για καρκίνο

Οι άνθρωποι που μιλούν περισσότερες από 15 ώρες από κινητό τηλέφωνο το μήνα, έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του εγκεφάλου , σύμφωνα με μία νέα έρευνα . 

Γάλλοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι εργαζόμενοι και τα στελέχη επιχειρήσεων ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου καθώς χρησιμοποιούν πολύ συχνά το κινητό τηλέφωνο για επαγγελματικούς λόγους. 

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπορντό στη Γαλλία μελέτησαν περιπτώσεις 253 ασθενών με από γλοίωμα και 194 ασθενών με μηνιγγίωμα , και τους συνέκριναν με 892 υγιείς συνομηλίκους τους. Οι ασθενείς της μελέτης είχαν διαγνωστεί με αυτές τις δύο μορφές καρκίνου του εγκεφάλου την περίοδο 2004-2006. 

Από τα ευρήματα της μελέτης φάνηκε ότι ο κίνδυνος καρκίνου του εγκεφάλου ήταν παρόμοιος μεταξύ όσων δεν χρησιμοποιούσαν καθόλου κινητό τηλέφωνο και όσων έκαναν μέτρια χρήση. Ωστόσο, όσοι μιλούσαν πάρα πολύ στο κινητό τους και επί σειρά ετών, είχαν 2,89 φορές περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν γλοίωμα και 2,57 φορές περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν μηνιγγίωμα σε σύγκριση με όσους δεν χρησιμοποιούσαν κινητό. Οι εθελοντές που κινδύνευαν περισσότερο απ’ όλους μιλούσαν επί περισσότερες από 15 ώρες τον μήνα στο κινητό τους και επί 2 έως 10 χρόνια. 

Η έρευνα , η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό British Occupational and Environmental Medicine, είναι η τελευταία δυνατή απόδειξη για τους κινδύνους που κρύβει η υπερβολική χρήση του κινητού τηλεφώνου . Διεθνής Οργανισμός της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για την Έρευνα του Καρκίνου έχει χαρακτηρίσει τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα , συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που εκπέμπονται από τα κινητά τηλέφωνα , ως " πιθανώς καρκινογόνα ". Αλλά ο επικεφαλής της μελέτης Ρότζερ Σάλαμον είπε ότι " Δεν υπάρχει λόγος για πανικό . Αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας που κάνει μια κλήση με κινητό τηλέφωνο πρόκειται να εμφανίσει έναν όγκο στον εγκέφαλο".

πηγή:news.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Η υπερβολική άσκηση κάνει κακό στην καρδιά

Η υπερβολική άσκηση κάνει κακό στην καρδιά

Η υπερβολική άσκηση μπορεί να κάνει κακό στην καρδιά, όπως προειδοποιούν δύο νέες επιστημονικές μελέτες.

Έρευνα από Γερμανούς επιστήμονες έδειξε ότι η υψηλής έντασης άσκηση μπορεί να αυξήσει ουσιαστικά τον κίνδυνο θανάτου από έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο σε άτομα με προϋπάρχουσα καρδιακή νόσο. Επίσης, μια σουηδική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Heart, διαπίστωσε ότι οι νέοι σε ηλικία άνδρες που κάνουν προπόνηση αντοχής για περισσότερες από πέντε ώρες την εβδομάδα αυξάνουν τον κίνδυνο αρρυθμιών.

Στη γερμανική μελέτη, οι ερευνητές παρακολούθησαν τη συχνότητα και την ένταση της φυσικής δραστηριότητας και την επιβίωση περισσότερων από 1.000 ασθενών με σταθερή στεφανιαία νόσο για περίπου 10 χρόνια. Από τα ευρήματα φάνηκε ότι οι πιο αδρανείς σωματικά είχαν περίπου διπλάσιες πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο, συγκριτικά με εκείνους που ήταν σωματικά δραστήριοι. Ωστόσο, κατά περίεργο τρόπο , οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι έκαναν πιο έντονη καθημερινή άσκηση είχαν επίσης διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνουν από έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο .

Στη σουηδική μελέτη , οι ερευνητές μελέτησαν περισσότερα από 44.000 άτομα ηλικίας 45 έως 79 ετών, σχετικά με το είδος άσκησης που έκαναν τον ελεύθερο χρόνο τους στις ηλικίες των 15, 30, 50 και κατά το παρελθόν έτος, όταν η μέση ηλικία τους ήταν 60. Διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που ασκούνταν εντατικά για περισσότερες από πέντε ώρες την εβδομάδα είχαν 19% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αρρυθμίες από την ηλικία των 60 ετών, από εκείνους που ασκούνταν για λιγότερο από μία ώρα την εβδομάδα.

Το επίπεδο κινδύνου αυξήθηκε στο 49% μεταξύ εκείνων, που έκαναν περισσότερο από πέντε ώρες άσκησης την εβδομάδα στην ηλικία των 30. Ωστόσο, εκείνοι που περπατούσαν γρήγορα για μια ώρα την ημέρα ή περισσότερο στην ηλικία των 60 ετών, είχαν περίπου 13% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν μια καρδιακή αρρυθμία από εκείνους που δεν έκαναν σχεδόν καθόλου άσκηση.

πηγή:news.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Nokia Camera Beta: Νέο update, νέες δυνατότητες

24241 1400101651-full

Η αποκλειστική εφαρμογή Nokia Camera Beta για συσκευές της εταιρείας με λογισμικό Windows Phone 8, λαμβάνει μια νέα σημαντική ενημέρωση, με κωδικό αρίθμηση 4.7.1.3 που εμπεριέχει μια σειρά νέων χαρακτηριστικών, όπως τη συνεχή λειτουργία autofocus και του surround ήχου κατά τη λήψη περιεχομένου. Συν τοις άλλοις, υποστηρίζεται και η λειτουργία Living Images, δηλαδή πρόκειται για μια αναβαθμισμένη έκδοση του Nokia Cinemagraph.

Οι παραπάνω λειτουργίες θα υποστηρίζονται από τα εξής μοντέλα της Nokia: Lumia 930, Icon, 1520 και αυτό γιατί είναι συσκευές που εφοδιάζονται με τα καλύτερα specs. Για τα υπόλοιπα smartphones της σειράς Nokia Lumia, προβλέπεται η ενημέρωση της εφαρμογής Camera Roll που υποστηρίζει την επιλογή για πλήρη zoom και αναπαραγωγή video inline. Ακόμη, ενσωματώθηκαν τα προγράμματα Creative Studio και Video Trimmer.

Αν έχετε ήδη κατεβάσει το νέο αρχείο αναβάθμισης, περιμένουμε εδώ τα πρώτα σας σχόλια!

πηγή:myphone.gr

Διαβάστε περισσότερα...

LG Lifeband Touch και HeartRate Earphones: Δύο νέα gadget Με fit λειτουργίες

24227 1400074129-full

Δύο νέα gadget με «fit» λειτουργίες ανακοινώνονται επισήμως από την LG και πιο αναλυτικά πρόκειται για το Lifeband Touch και τα HeartRate Earphones που θα αρχίσουν να διατίθενται αυτόν τον μήνα σε ΗΠΑ, Ασία και Ευρώπη.

Για το Lifeband Touch η Κορεάτικη εταιρία έκανε μια πρώτη εισαγωγή λίγο πριν από την φετινή έκθεση CES και όπως αποκαλύφθηκε τότε, είναι ένα αξεσουάρ που φοριέται στον καρπό του χεριού σας. Περιλαμβάνει μια οθόνη μεγέθους 0,9 ιντσών OLED και μπαταρία 90 mAh παρέχοντας αυτονομία για συνεχόμενη χρήση της συσκευής έως περίπου 5 ημέρε,ς με τη σύνδεση του smartphone με το νέο αυτό wearable να γίνεται μέσω Bluetooth 4.0. Ουσιαστικά με την βοήθεια του Lifeband, ο κάτοχός του αποκτά τη δυνατότητα να πραγματοποιεί τη μέτρηση προόδου της φυσικής του κατάστασης. Παράλληλα, μπορεί κάποιος να εκτελέσει και μια σειρά άλλων εργασιών, όπως πρόσβαση στον έλεγχο των τηλεφωνικών του κλήσεων, στα SMS ή ακόμη και να διαχειρίζεται μουσικά αρχεία που έχει ταξινομημένα σε λίστες.

Το LifeBand είναι συμβατό με Android και iOS συσκευές (μέσω της εφαρμογής LG Fitness) και συνεργάζεται με εφαρμογές όπως τα Runkeeper, MapMyFitness και MyFitnessPal.

Άτομα που γυμνάζονται εντατικά και θέλουν να παρακολουθούν διαρκώς τους καρδιακούς τους παλμούς, καθώς και την ροή οξυγόνου στο αίμα, μπορούν να το κάνουν χρησιμοποιώντας τα HeartRate Earphones που ενσωματώνουν την τεχνολογία PerformTek, η οποία κατά τα συμφραζόμενα της LG υπόσχεται την αποτελεσματική διαδικασία ανίχνευσης των καρδιακών σφυγμών. Το δεύτερο αυτό gadget φέρει ένα επιπρόσθετο clip-on Bluetooth και πλήκτρο συντόμευσης για ενεργοποίηση της σύνδεσης μεταξύ αυτού και του κινητού σας.

Στην απόχρωση του μαύρου θα βγαίνουν και οι δύο συσκευές, με το προνόμιο απόκτησης να δίνεται σε πρώτη φάση για τους πολίτες της Αμερικής από 18 Μαΐου και έπεται και συνέχεια για λοιπές αγορές του πλανήτη.

πηγή:myphone.gr

Διαβάστε περισσότερα...

HTC: Παρουσίασε το One mini 2 στις 4,5 ίντσες

24320 1400175349-full

Δελτίο Τύπου: Η HTC, εταιρεία με παγκόσμια ηγετική θέση στους τομείς της καινοτομίας και του σχεδιασμού, παρουσίασε σήμερα το HTC One mini 2, την πιο πρόσφατη προσθήκη στη φημισμένη της σειρά HTC One. Με compact, αλλά γενναιόδωρη οθόνη HD 4,5”, HTC Sense™ 6 με HTC BlinkFeed™ και εντυπωσιακή μπροστινή κάμερα 5 MP, το HTC One mini 2 φέρνει την μοναδική κατασκευή από μέταλλο και την απαράμιλλη εμπειρία που προσφέρει το HTC One (M8) σε ένα μοντέλο μικρότερων διαστάσεων.

«Το νέο μέλος της πολυβραβευμένης οικογένειας HTC One συγκεντρώνει τα προηγμένα χαρακτηριστικά που της έχουν χαρίσει την παγκόσμια αναγνώριση, σε μια κομψή, compact συσκευή» δήλωσε σχετικά ο Peter Chou, CEO της HTC Corporation. «Το μέγεθος και οι στρογγυλεμένες του άκρες το κάνουν να χωρά τέλεια στο χέρι, την τσέπη ή την τσάντα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις με την εμφάνισή του και ακόμα περισσότερο με την εμπειρία χρήσης που προσφέρει. Είναι η ιδανική επιλογή για όσους λατρεύουν τον εμβληματικό σχεδιασμό του HTC One (M8) αλλά θέλουν κάτι πιο compact διαστάσεων.»

Η ομορφιά είναι οικογενειακό χαρακτηριστικό
Επιδεικνύοντας τον ίδιο πρωτοποριακό σχεδιασμό που κέρδισε στην HTC το χρυσό βραβείο σχεδιασμού προϊόντος της iF το 2014 για το HTC One (M7), το κομψότατο HTC One mini 2 υιοθετεί τις απαλές καμπύλες της πλάτης και το γκρι φινίρισμα βουρτσισμένου αλουμινίου του HTC One (M8). Διατίθεται επίσης σε ασημί και χρυσαφί απόχρωση, με το compact μέγεθος και τον κομψό σχεδιασμό του να το κάνουν μια προφανή επιλογή για όσους θέλουν ένα πανέμορφο κινητό που χαρίζει απίστευτη αίσθηση.

Κάμερα υψηλής ποιότητας για εντυπωσιακές, φυσικές, selfies
H μπροστινή κάμερα 5 MP αποτελεί εγγύηση για selfies υψηλής ποιότητας. Δεν θα χρειαστεί να τραβάς επαναληπτικές λήψεις, καθώς ο χρονοδιακόπτης της μπροστινής κάμερας σού προσφέρει άφθονο χρόνο για να ετοιμάσεις την πόζα σου πριν τη λήψη της φωτογραφίας.

Για να μπορείς να δίνεις στα αυτοπορτρέτα σου ένα στοιχείο επαγγελματισμού, το HTC One mini 2 διαθέτει επίσης τη λειτουργία ρετουσαρίσματος Touch Up, για λεπτές αισθητικές βελτιώσεις και πιο λεία εμφάνιση της επιδερμίδας, αφαίρεση του φαινομένου των κόκκινων ματιών και προσαρμογή του περιγράμματος του προσώπου, διατηρώντας πάντα ένα φυσικό αποτέλεσμα. Και αν έχεις πιο παιχνιδιάρικη διάθεση, μπορείς επίσης να δώσεις στις selfies σου ένα εφέ manga χρησιμοποιώντας την ειδική λειτουργία του Touch Up που τονίζει τα μάτια.

HTC BoomSound™ – Μια συσκευή με μικρές διαστάσεις και μεγάλες ηχητικές δυνατότητες
Αν και compact διαστάσεων, το HTC One mini 2 διαθέτει τεχνολογία HTC BoomSound για δυνατό, ζωηρό και καθαρό ήχο που δεν ήταν ποτέ πριν πιο εντυπωσιακός. Εξοπλισμένο με τον ίδιο ενισχυτή του HTC One (M8), το HTC One mini 2 προσφέρει πλούσιους τόνους σε όλο το φάσμα ήχων, από τα μπάσα μέχρι τα πρίμα, χαρίζοντας συναρπαστικό ήχο υψηλής ποιότητας μέσω των διπλών μπροστινών ηχείων που έχουν γίνει συνώνυμο της πολυβραβευμένης οικογένειας HTC One.

HTC BlinkFeed™ – Οι ενημερώσεις που σε ενδιαφέρουν, ζωντανά στην αρχική σου οθόνη
Το HTC BlinkFeed™ μετατρέπει την αρχική σου οθόνη σε live stream των πιο πρόσφατων ειδήσεων και κοινωνικών ενημερώσεων, προσφέροντας πιο εύκολη πρόσβαση και πιο άνετη ανάγνωση του περιεχομένου που σε ενδιαφέρει από ποτέ άλλοτε. Συγκεντρώνοντας feeds από έναν συνεχώς αυξανόμενο κατάλογο 1.000 και περισσότερων συνεργαζόμενων παρόχων, τα προσαρμόσιμα tiles προβάλλουν ενημερώσεις από τα κοινωνικά σου δίκτυα και τα αγαπημένα σου θέματα ειδήσεων, προσφέροντάς σου τις πιο πρόσφατες πληροφορίες απευθείας στην αρχική σου οθόνη. Επίσης, χάρη στη δυνατότητα συνεχούς scrolling μπορείς να διαβάζεις γρήγορα και εύκολα διαφορετικές ενημερώσεις, μένοντας συνεχώς ενημερωμένος για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.

Μοιράσου και συνεργάσου με το Zoe™
Δημιούργησε βίντεο Zoe Highlight από τις εμπειρίες σου που θες να κρατήσεις ανεξίτηλες με την κάμερα 13 MP, και μοιράσου τα με τους φίλους και την οικογένειά σου μέσω της εφαρμογής HTC Zoe* και άλλων καναλιών κοινωνικών μέσων. Για αυτές τις αξέχαστες στιγμές, η λειτουργία Remix επιτρέπει στους followers σου να προσθέτουν τις δικές τους φωτογραφίες, βίντεο και soundtrack για να δημιουργήσουν νέα βίντεο Zoe Highlight που σας βοηθούν να ξαναζήσετε την εμπειρία από κάθε οπτική γωνία.

Διαθεσιμότητα
Το HTC One mini 2 θα είναι διαθέσιμο στην περιοχή EMEA και τη Βόρεια Ασία σε γκρι, ασημί και χρυσαφί απόχρωση από τον Ιούνιο του 2014.
Διαβάστε περισσότερα...

6 σχόλια Samsung: Νέα ασύρματη μονάδα πολυμέσων με χωρητικότητα 1,5 TB

24228 1400075688-full

Οι ασύρματες μονάδες πολυμέσων είναι πλέον ευρέως διαδεδομένες γιατί εξυπηρετούν τις ανάγκες αυτών που αναζητούν ένα εύκολο τρόπο αποθήκευσης αρχείων και φαίνεται πως Samsung και Seagate, δίνοντας τα χέρια, κατέληξαν από κοινού στο να δημιουργήσουν την δική τους μονάδα δίσκου που θα επιτρέπει την αποθήκευση ενός μεγάλου όγκου δεδομένων και στην συνέχεια την ασύρματη μετάδοση αυτών χωρίς την χρήση καλωδίων σε mobile συσκευές ή σε υπολογιστή.

Η νέα αυτή συσκευή έχει χωρητικότητα 1,5 TB προσφέροντας άφθονο χώρο για να αποθηκεύσει κανείς όλα όσα θέλει χωρίς περιορισμούς και με ενσωματωμένη μπαταρία η οποία χρησιμεύει ακόμη και στην φόρτιση του Android κινητού σας, σαν powerbank. Συνδέεται με mobile συσκευές που φέρουν την έκδοση Android 2.3 ή κάποια νεότερη αυτής. Μπορεί επίσης να κάνει streaming σε έναν Η/Υ με Windows ή OS X.

H μονάδα μπορεί να συνδεθεί απευθείας μέσω Wi-Fi. Βέβαια επιτρέπεται η σύνδεση σε υπάρχον ασύρματο δίκτυο και μάλιστα σε αυτό μπορούν ταυτόχρονα να αποκτήσουν πρόσβαση 5 συσκευές.

Τέλος, υπάρχει και μια θύρα USB 3.0 για την εύκολη μεταφορά περιεχομένου σε πλήθος άλλων συμβατών συσκευών με την τιμή του νέου αυτού προϊόντος να ανέρχεται στα 179 δολάρια.

πηγή:myphone.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Samsung Galaxy S5: Ξεπέρασε τα 11 εκατομμύρια πωλήσεις

23404 1397404752-full

Η Samsung με τη νέα της ναυαρχίδα, το Galaxy S5, κυνήγαγε να σπάσει το ρεκόρ πωληθέντων συσκευών μέσα σε ένα μήνα, όπου είχε κάνει με τον προκάτοχό του, το Galaxy S4, το οποίο είχε καταφέρει να πετύχει το νούμερο των 10 εκατομμυρίων πωλήσεων. Από ό,τι φαίνεται λοιπόν, η κορεάτικη εταιρεία τα κατάφερε, με το Galaxy S5 να κάνει 11 εκατομμύρια πωλήσεις μέχρι τώρα.

Αυτό το νούμερο επιβεβαίωσε στη πρόσφατη συνέντευξή του στη Wall Street Journal ο co-CEO της εταιρείας, J.K. Shin λέγοντας: «Πέρασε ένας μήνας από τότε που ξεκινήσαμε να διαθέτουμε το Galaxy S5 στην αγορά και οι πωλήσεις είναι πολύ καλύτερες από αυτές του Galaxy S4».

Σύμφωνα με τον Shin, οι λόγοι για τους οποίους η συσκευή πάει τόσο καλά σε πωλήσεις, είναι η καλύτερη προετοιμασία που έκανε η εταιρεία σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, με διευρυμένο δίκτυο πωλήσεων αλλά και περισσότερες χώρες διάθεσης της συσκευής, όπως επίσης και η σημασία που έδωσε η Samsung στη γνώμη των καταναλωτών για το σχεδιασμό, αλλά και για τη χρήση της αδιάβροχης τεχνολογίας. Ο Shin τονίζει: «Περίπου το 30% των smartphones επιστρέφονταν πίσω στο service της εταιρείας, επειδή είχε χυθεί καφές πάνω σε αυτά ή είχαν πέσει στο νερό».

Τέλος ο Shin υπερασπίστηκε τη νέα ναυαρχίδα της Samsung στην κριτική που δέχτηκε όταν παρουσιάστηκε λέγοντας ότι, «μπορεί να μην έχει κάτι συγκλονιστικό όσον αφορά την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε, αλλά όλα του τα χαρακτηριστικά είναι πρακτικά και χρήσιμα».

Εδώ να προσθέσουμε ότι τους ερχόμενους μήνες, η Samsung θα κυκλοφορήσει παραλλαγές της συσκευής σε κάποιες χώρες, χωρίς ακόμα να ξέρουμε ποιες είναι αυτές. Αυτές οι συσκευές αναμένεται να είναι τα Galaxy S5 Prime και Galaxy S5 Active.

πηγή:myphone.gr

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS