ΡΟΗ 24/7:

Δευτέρα, 19 Μαϊος 2014

Aπόβαση Σέρβων φοιτητών στην Ουρανούπολη

tour foithtes

Αυτές τις ημέρες κάτι διαφορετικό συμβαίνει στην Ουρανούπολη της Χαλκιδικής. Αν και ο Μάιος παραδοσιακά, είναι ένας «μέτριος τουριστικά» μήνας, παρόλα αυτά στο ξενοδοχείο Akrathos Beach επικρατεί ένα διαφορετικό κλίμα! Μια ατμόσφαιρα που πλημμυρίζει από νιάτα, ομορφιά, και άφθονο κέφι.

Διαβάστε περισσότερα...

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων ο Απ. Τζιτζικώστας

tzitzi pon

Στην εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων παραβρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας, μαζί με την υποψήφια Αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου

Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυμα Παναγιώτη Ψωμιάδη για τη Γενοκτονία των Ποντίων

psomiadis

Για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων που τιμάται σήμερα, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Διαβάστε περισσότερα...

Μ. Σαρίδου: Κατώτερο των προσδοκιών το αποτέλεσμα των εκλογών

saridou maria2a

Μήνυμα της επικεφαλής του συνδυασμού "Ανθρώπων Δήμος"

Διαβάστε περισσότερα...

Γ. Ιωαννίδης: Το αποτέλεσμα μπορεί να ανατραπεί

iwannidis portraito

Σύσκεψη του επιτελείου του Γ. Ιωαννίδη

Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινά την 1η Αυγούστου το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

18108072 13893044.limghandler

Ξεκινάει την 1η Αυγούστου το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Τη σχετική απόφαση, με την οποία καθορίζονται η διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού που θεσμοθετήθηκε ξανά το 2013 από το υπουργείο Εργασίας, χρηματοδοτήθηκε από τον «Ενιαίο Λογαριασμό για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών (ΕΛΕΚΠ)» ο οποίος λειτουργεί στον ΟΑΕΔ

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης:

«Δίνουμε την ευκαιρία του κοινωνικού τουρισμού σε όλους τους ανέργους και τους εργαζόμενους της χώρας. Είναι ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα που ξεκινήσαμε ήδη από πέρυσι με μεγάλη επιτυχία και συνεχίζουμε και φέτος με άλλες 120.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού. Δείχνουμε στην πράξη ότι το κοινωνικό κράτος υπάρχει και ξαναχτίζεται σε υγιείς και στέρεες βάσεις». 

Όπως δήλωσε και ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θοδωρής Αμπατζόγλου:

«Συνεχίζουμε για δεύτερο χρόνο να δίνουμε μία σημαντική κοινωνική παροχή σε ανέργους, εργαζόμενους και τις οικογένειες αυτών. Ο ΟΑΕΔ, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της εποχής, στηρίζει τις κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη αυτή την παροχή αλλά τονώνει και τις τουριστικές επιχειρήσεις πολλών περιοχών». 

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η επιταγή κοινωνικού τουρισμού, θα καλύπτει το κόστος της διαμονής των δικαιούχων για μία έως πέντε διανυκτερεύσεις, ενώ το ύψος της οικονομικής αξίας της επιταγής που αποτελεί την επιδότηση θα είναι ανάλογη με τον τύπο και την κατηγορία του τουριστικού καταλύματος. 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν συμπληρώσει, κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος 50 ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ, οι άνεργοι που έχουν λάβει στο ίδιο διάστημα τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον δυο μηνών ή 50 ημερήσια επιδόματα καθώς και οι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) του ΟΑΕΔ.

Εκτός από τους δικαιούχους, ωφελούμενοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού είναι τα προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων ή τα τέκνα τα οποία έχουν ίδια ασφάλιση λόγω σπουδών ή αναπηρίας, ηλικίας από πέντε έως 24 ετών, καθώς και τα προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων που συμπληρώνουν τα πέντε έτη κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Ακόμη, οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι προστατευόμενα μέλη και ασφαλίζονται από αυτούς και οι συνοδοί των δικαιούχων ή των ωφελουμένων όταν υπάρχει ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, όσοι είχαν επιλεγεί, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος πέρυσι, ανεξάρτητα από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι, εκτός εάν πρόκειται για άτομα με αναπηρία. Εξαιρούνται επίσης, και όσοι είναι δικαιούχοι σε ανάλογο πρόγραμμα οποιουδήποτε άλλου φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

«Δίνουμε την ευκαιρία του κοινωνικού τουρισμού σε όλους τους ανέργους και τους εργαζόμενους της χώρας. Είναι ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα που ξεκινήσαμε ήδη από πέρυσι με μεγάλη επιτυχία και συνεχίζουμε και φέτος με άλλες 120.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού. Δείχνουμε στην πράξη ότι το κοινωνικό κράτος υπάρχει και ξαναχτίζεται σε υγιείς και στέρεες βάσεις». 

Σύντομα αναμένεται να αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ, η δημόσια πρόσκληση με την οποία θα καθορίζονται οι λεπτομέρειες για την υλοποίηση του προγράμματος και την επιλογή των δικαιούχων και των παρόχων των υπηρεσιών.

πηγή:tanea.gr

Διαβάστε περισσότερα...

H Apple δέχθηκε περισσότερες μηνύσεις μέσα στο 2013 από οποιαδήποτε άλλη τεχνολογική εταιρεία

1040ae4ae28518eda0d8225547d29698

Μπορεί ένα μεγάλο μέρος της ειδησεογραφίας για νομικά θέματα που σχετίζονται με την Apple να αφορούν μηνύσεις ή αγωγές που καταθέτει η ίδια η εταιρεία εναντίον άλλων εταιρειών για παραβίαση των πατεντών της, όμως και η ίδια δεν θα μπορούσε να μείνει αλώβητη από τέτοιου είδους διαμάχες.Σύμφωνα με στοιχεία από έρευνα που πραγματοποίησε το Lex Machina, η Apple δέχθηκε μέσα στο 2013 περισσότερες μηνύσεις από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία δραστηριοποιείται στο χώρο της τεχνολογίας με αυτές να φτάνουν στις 59 ενώ αφορούσαν κυρίως (τι άλλο; ) θεματα παραβίασης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. 
insomnia.gr
 

Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η Amazοn η οποία μηνύθηκε 50 φορές κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν και άλλες εταιρείες-κολοσσοί όπως οι Google, HP, HTC και Samsung.

Διαβάστε περισσότερα...

Ετοιμάζει Galaxy S5 Prime η Samsung;

7f109c1c76ca09d2b6b9ef22a83eff70

Αν ένα smartphone που κοστίζει πολύ ακριβά, €759 στη χώρα μας, δεν θεωρείται... "premium", τότε κάπου υπάρχει πρόβλημα. Στις δύο φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από το PhoneArena, βλέπουμε το Samsung Galaxy S5 Prime.Σύμφωνα με τη γνωστή ιστοσελίδα, το Galaxy S5 Prime διαθέτει μέταλο περιμετρικά, είναι εξοπλισμένο με οθόνη QHD (2560 x 1440 pixels) με διαγώνιο 5.2 ιντσών και εξοπλίζεται με το Qualcomm Snapdragon 805 SoC, το οποίο με τη σειρά του ενσωματώνει το υποσύστημα γραφικών Adreno 420 και θα συνοδεύεται από 3GB RAM.

Ένα ακόμη σημείο που αξίζει να αναφέρουμε είναι ότι το ηχείο της συσκευής έχει μετακομίσει το κάτω μέρος, πλάϊ στην καλυμμένη υποδοχή microUSB 3.0. Και αυτό αναμένεται να είναι αδιάβροχο. Φυσικά, όπως συμβαίνει με κάθε διαρροή, θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί για την εγκυρότητα της είδησης.

πηγή:insomnia.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Θεσσαλονίκη: Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι λεωφορειούχοι για τα μαθητικά δρομολόγια

tzitzi math

Μετά τη συνάντησή τους με τον Περιφερειάρχη

Διαβάστε περισσότερα...

Ευχαριστίες από τον Μ. Καρρά

karas kontino

Μήνυμα για το αποτέλεσμα των εκλογών

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS