ΡΟΗ 24/7:

Τρίτη, 20 Μαϊος 2014

Γρ. Τάσιος: «Προχωράμε οριστικά στην Ελλάδα της ανάπτυξης κι ο τουρισμός είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής»

BOYLEYTH PIERIA

Από την περιοδεία του στην Πιερία

O υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ Γρηγόρης Τάσιος πραγματοποίησε περιοδεία στο νομό Πιερίας όπου και είχε την ευκαιρία συναντήσεων εργασίας με ξενοδόχους του νομού και εκπροσώπου φορέων παραγωγικών τάξεων και της αυτοδιοίκησης. Επίσης, ο κ. Τάσιος συναντήθηκε με τους Βουλευτές Πιερίας κ.κ Γιώργο Κωνσταντόπουλο και Κώστα Κουκοδήμο καθώς και τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ηλία Τάπρα.

«Ο νομός με το βουνό των θεών, τον Όλυμπο, αλλά και τις ομορφιές της παραθαλάσσιας ζώνης μπορεί να προσθέσει υπεραξία στο τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας. Η Πιερία δικαιούται αυτό το ρόλο και με συντονισμένες προσπάθειες μπορεί και πρέπει να βγει δυναμικά μπροστά» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Τάσιος και συμπλήρωσε: «Προχωράμε οριστικά στην Ελλάδα της ανάπτυξης κι ο τουρισμός είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής».

NODE pierias 2

Διαβάστε περισσότερα...

Αφροδίτη Αλ Σάλεχ: «Ψήφο στην προοδευτική σταθερότητα»

DSC 6062

Συνέντευξη της υποψήφιας Ευρωβουλευτού Αφροδίτης Αλ Σάλεχ στο Ράδιο Star 95,5 και τον Βάιο Μαυρίδη

Διαβάστε περισσότερα...

Επιβεβαιώνεται και επιστημονικά: Επιλέγουμε σύντροφο που μας μοιάζει γενετικά

af1.Couple

Οι σύζυγοι μοιράζονται κοινά γονίδια σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι οποιαδήποτε ζευγάρια τυχαίων ανθρώπων που δεν είναι σύζυγοι, σύμφωνα με μια νέα αερικανική επιστημονική έρευνα. Είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται ότι δύο άνθρωποι με συζυγικό δεσμό έχουν κατά μέσο όρο μεγαλύτερη ομοιότητα μεταξύ τους, όσον αφορά το DNA τους.

Στο παρελθόν προηγούμενες έρευνες είχαν δείξει ότι οι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, τείνουν να διαλέγουν σύζυγο με παρόμοιο μορφωτικό επίπεδο. Τώρα, αποκαλύπτεται ότι ενστικτωδώς επιλέγουν επίσης σύντροφο που τους μοιάζει και γενετικά.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Μπένζαμιν Ντομίνγκε του Ινστιτούτου Επιστήμης της Συμπεριφοράς του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, συνέκριναν τα γονιδιώματα 825 ετεροφυλόφιλων παντρεμένων ζευγαριών λευκών Αμερικανών (γεννημένων μεταξύ 1930-1950), με έναν αντίστοιχο αριθμό τυχαία επιλεγμένων ζευγαριών ανθρώπων. Η ανάλυση έδειξε τη συγκριτικά μεγαλύτερη γενετική ομοιότητα των συζύγων.

Όμως, όπως διαπιστώθηκε η συσχέτιση ανάμεσα στη γενετική ομοιότητα και στην επιλογή συζύγου είναι μικρότερη (μόνο το ένα τρίτο) έναντι της συσχέτισης ανάμεσα στο μορφωτικό επίπεδο και στην επιλογή συζύγου. Δηλαδή, οι επίκτητοι-κοινωνικοί παράγοντες (εκπαίδευση) παίζουν σαφώς μεγαλύτερο ρόλο στην επιλογή συντρόφου από ό,τι οι γενετικοί.

Σύμφωνα με τον Ντομίνγκε, οι άνθρωποι συνήθως επιλέγουν σύζυγο λαμβάνοντας υπόψη τους διάφορα πράγματα, όπως τη φυλή, τη θρησκεία, την ηλικία, το εισόδημα, τον σωματότυπο (π.χ. ύψος), τη γενικότερη εξωτερική εμφάνιση και άλλους παράγοντες - στον κατάλογο πρέπει πλέον να προστεθεί και η γενετική ομοιότητα. Όπως είπε ο Αμερικανός ερευνητής, στον βαθμό π.χ. που μία ψηλή γυναίκα τείνει να παντρεύεται έναν ψηλό άνδρα, αυτό οδηγεί σε μεγαλύτερη γενετική ομοιότητα μεταξύ των συζύγων. Αλλά, όπως επεσήμανε, «είναι δύσκολο να ξέρουμε αν τελικά το ύψος ή τα γονίδια καθοδηγούν την απόφαση των συζύγων».

Από την άλλη, πάντως, οι διάφοροι κοινωνικοί φραγμοί που επηρεάζουν την επιλογή συζύγου (όπως η διαφορά εισοδήματος), δεν φαίνεται να επιδρούν αρνητικά, δηλαδή να αναιρούν τον βαθμό γενετικής ομοιότητας μεταξύ των συζύγων.

Οι ερευνητές τόνισαν ότι είναι ανάγκη να διερευνηθεί περαιτέρω το ζήτημα σε μια μεγαλύτερη ποικιλία ζευγαριών με συζύγους διαφορετικής φυλής, ίδιου φύλου κ.α.

πηγή:news247.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Τι θα ισχύει για τα πιστοποιητικά πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/%CF%84%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%8D%CE%B5%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B9%CF%

pistopoihtika

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση που καθορίζει τη διαδικασία πιστοποίησης και εποπτείας φορέων χορήγησης Πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ της ημεδαπής − Αναγνώριση φορέων και αντιστοίχιση τίτλων γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ της αλλοδαπής.

1. Ο Φορέας χορήγησης Πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ υποχρεούται να παρέχει στους ενδιαφερομένους εντύπως και ηλεκτρονικώς όλες τις αναγκαίες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις πιστοποίησής τους, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα τους.

2. Οι υποψήφιοι προκειμένου να συμμετέχουν σε εξετάσεις για τη χορήγηση Πιστοποιητικού γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ συμπληρώνουν έντυπη ή ηλεκτρονική αίτηση που απευθύνεται στον Φορέα, η οποία περιλαμβάνει, κατ’ ελάχιστον, τα εξής:

α. Προσωπικά στοιχεία: Όνομα, Επώνυμο, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο, Ημερομηνία Γέννησης, Ταχυδρομική Διεύθυνση, Τηλέφωνο Επικοινωνίας, Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου και άδεια παραμονής ή εργασίας σε περίπτωση αλλοδαπού υποψηφίου.

β. Τις ελάχιστες ενότητες πιστοποίησης, στις οποίες επιθυμούν να εξεταστούν.

3. Μαζί με την αίτηση της προηγούμενης παραγράφου ο υποψήφιος υποβάλλει στον Φορέα Υπεύθυνη Δήλωση, στην οποία δηλώνει ότι δεν θα χρησιμοποιήσει το πιστοποιητικό με τρόπο ώστε να δημιουργήσει παραπλάνηση και λανθασμένα συμπεράσματα στους τρίτους και ότι σε περίπτωση ανάκλησης του Πιστοποιητικού θα το επιστρέψει, άμεσα, στον Φορέα χορήγησης Πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ.

4. Οι διαδικασίες του Φορέα χορήγησης Πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ εξασφαλί− ζουν ότι τα προσωπικά δεδομένα δεν επηρεάζουν την αξιολόγηση.

5. Ο Φορέας χορήγησης Πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ, ελέγχει τις αιτήσεις όλων των υποψηφίων. Έκδοση Πιστοποιητικού γνώσης πληροφορικήςή χειρισμού Η/Υ.

1. Η απόφαση για τη χορήγηση ή μη Πιστοποιητικού γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ εκδίδεται από το Φορέα χορήγησης Πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ, με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων πιστοποίησης. Η σχετική απόφαση λαμβάνεται από τον οριζόμενο από τον Φορέα Υπεύθυνο Πι− στοποίησης, ο οποίος δεν συμμετέχει στην αξιολόγηση ή στην εκπαίδευση, στην επιμόρφωση ή στην κατάρτιση του εξεταζομένου.

2. Υπόδειγμα του Πιστοποιητικού γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ κατατίθεται στον Ε.Ο.Π.Ε.Π.Π. σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή από τον Φορέα χορήγησης Πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 9 της παρούσας απόφασης και εγκρίνεται από το Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Κάθε Πιστοποιητικό γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ φέρει μοναδικό κωδικό, ημερομηνία έκδοσης, τον κωδικό πιστοποίησης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., την επωνυμία, το διακριτικό τίτλο και τον λογότυπο του Φορέα και του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Στο Πιστοποιητικό αναγράφεται το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του φυσικού προσώπου, στο οποίο χορηγείται, καθώς και τα γνωστικά αντικείμενα στα οποία πιστοποιήθηκε και το είδος, ο τύπος και η έκδοση του λογισμικού, στο οποίο εξετάστηκε.

3. Ο Φορέας χορήγησης Πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ χορηγεί σε όλα τα πιστο− ποιηθέντα φυσικά πρόσωπα το Πιστοποιητικό, το οποίο φέρει τα χαρακτηριστικά της ανωτέρω παραγράφου, υπογεγραμμένο από το αρμόδιο όργανο του Φορέα, το οποίο δηλώνεται στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Το πρωτότυπο Πιστοποιητικό εκδίδεται σε έντυπη μορφή σε δύο (2) αντίτυπα, εκ των οποίων το ένα παραμένει στο αρχείο του Φορέα χορήγησης πιστοποιητικών πληροφορικής και το άλλο παραδίδεται στο πιστοποιηθέν φυσικό πρόσωπο, ενώ αντίγραφο του αποστέλλεται στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. σε ψηφιακή μορφή.

4. Η απόφαση χορήγησης του Πιστοποιητικού γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ σε φυσικό πρόσωπο καταχωρείται σε ψηφιακό αρχείο του Φορέα χορήγησης Πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ, δημοσιοποιείται στο διαδικτυακό του τόπο και αποστέλλεται στην αρμόδια υπηρεσία του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. με ηλεκτρονική αλληλογραφία.

5. Όλοι οι κάτοχοι Πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ που έχουν εκδοθεί από τους Φορείς χορήγησης Πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας απόφασης, όπως εκάστοτε ισχύει, καταχωρούνται με επιμέλεια των Φορέων και σε συνεργασία με την εκάστοτε αρμόδια υπηρεσία του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. στο Μητρώο Πιστοποιηθέντων Προσώπων του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Σε περίπτωση μη καταχώρισης τα αντίστοιχα Πιστοποιητικά δεν ισχύουν.

6. Για κάθε εκδιδόμενο Πιστοποιητικό, καταβάλλεται στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. από το Φορέα χορήγησης Πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ ανταποδοτικό τέλος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ.1 του άρθρου 20 του Ν. 4115/2013.

7. Η διάρκεια ισχύος των Πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ ανέρχεται σε τρία (3) έτη από την ημερομηνία έκδοσής ή ανανέωσής τους. Αναλυτικά το ΦΕK

 

πηγή:alfavita.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο καρκίνος του προστάτη μπορεί να είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος

Ο καρκίνος του προστάτη μπορεί να είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενος

Ο καρκίνος του προστάτη μπορεί να αποτελεί μια σεξουαλικά μεταδιδόμενη νόσο, που οφείλεται σε μια συχνή, αλλά συνήθως "σιωπηλή" λοίμωξη από μικροοργανισμό (το παράσιτο των τριχομονάδων) στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Αυτή είναι η εκτίμηση Αμερικανών ερευνητών, αν και άλλοι ειδικοί επισήμαναν πως προς το παρόν δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι πράγματι κάτι τέτοιο ισχύει. Αν και έχουν ανακαλυφθεί αρκετοί καρκίνοι που προκαλούνται από παθογόνους μικροοργανισμούς, θεωρείται ακόμη πρόωρο να ενταχθεί και ο καρκίνος του προστάτη σε αυτή την κατηγορία.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, με επικεφαλής την καθηγήτρια Πατρίτσια Τζόνσον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), μελέτησαν στο εργαστήριο κύτταρα του ανθρώπινου προστατικού αδένα και διαπίστωσαν ότι η παρουσία του παρασίτου των κολπικών τριχομονάδων (που προκαλούν λοίμωξη στον άνδρα κατά τη σεξουαλική επαφή) βοηθά στην ανάπτυξη καρκίνου.

Οι συγκεκριμένοι μικροοργανισμοί απελευθερώνουν μια πρωτεΐνη που προκαλεί φλεγμονή και αυξημένη ανάπτυξη τόσο των καλοήθων, όσο και των καρκινικών προστατικών κυττάρων. Οι Αμερικανοί ερευνητές ανέφεραν ότι νέες έρευνες πρέπει να γίνουν για να μελετηθεί περισσότερο το ζήτημα, με δεδομένο ότι ουσιαστικά δεν είναι γνωστό ακόμη τι προκαλεί τον καρκίνο του προστάτη.

Η λοίμωξη από κολπικές τριχομονάδες (Trichomonas vaginalis) εκτιμάται ότι μολύνει περίπου 275 εκατ. άτομα παγκοσμίως και θεωρείται η πιο συνηθισμένη σεξουαλικά μεταδιδόμενη νόσος που δεν προκαλείται από ιό, αλλά από παράσιτο. Συχνά η γυναίκα ή ο άνδρας δεν έχουν συμπτώματα και δεν γνωρίζουν καν ότι έχουν μολυνθεί. Οι άνδρες μπορεί να νιώθουν φαγούρα ή ερεθισμό στο γεννητικό όργανό τους, αίσθημα καψίματος κατά την ούρηση ή την εκσπερμάτιση ή να δουν μια λευκού χρώματος έκκριση από το πέος τους. Οι γυναίκες με κολπίτιδα λόγω τριχομονάδων, μπορεί να αισθάνονται επίσης φαγούρα στον κόλπο τους, δυσφορία κατά την ούρηση ή να έχουν παρεμφερείς κολπικές εκκρίσεις.

Μια παλαιότερη έρευνα του 2009 είχε βρει ότι το ένα τέταρτο των ανδρών με καρκίνο του προστάτη εμφανίζουν σημάδια λοίμωξης από τριχομονάδες και αυτοί ακριβώς οι άνδρες είναι πιθανότερο να έχουν πιο εξελιγμένους προστατικούς όγκους. Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει ότι πιθανότατα οι τριχομονάδες καθιστούν τους άνδρες πιο ευάλωτους στον καρκίνο του προστάτη, χωρίς πάντως ακόμη να υπάρχει η οριστική απόδειξη, καθώς η νέα έρευνα περιορίστηκε στο εργαστήριο.

Ο καρκίνος του προστάτη είναι μία από τις συχνότερες μορφές καρκίνου στους άνδρες και η συχνότητά του αυξάνεται με την ηλικία, ιδίως άνω των 70 ετών. Φαίνεται πως υπάρχει και μια κληρονομική τάση στη νόσο, αφού συχνά εμφανίζεται σε ολόκληρες οικογένειες.

πηγή:news.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ελαιόλαδο-σαλάτα ο θαυματουργός συνδυασμός της μεσογειακής διατροφής

Ελαιόλαδο-σαλάτα ο θαυματουργός συνδυασμός της μεσογειακής διατροφής

Ο συνδυασμός του ελαιολάδου με μία πράσινη σαλάτα ή μαγειρευτά λαχανικά είναι αυτός που χαρίζει στην μεσογειακή διατροφή τις υγιεινές ιδιότητές της, σύμφωνα με μία νέα επιστημονική μελέτη. 

Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «PNAS» , οι ερευνητές ανακάλυψαν πως όταν συνδυαστούν τα ακόρεστα λίπη του ελαιολάδου με τα νιτρώδη άλατα των λαχανικών, δημιουργούνται τα νιτρώδη λιπαρά οξέα τα οποία μειώνουν την αρτηριακή πίεση . Το ίδιο γίνεται και όταν συνδυαστούν με τα λαχανικά οι ξηροί καρποί, όπως τα καρύδια, και τα αβοκάντο. 

Εμπνευσμένη από την παραδοσιακή κουζίνα των χωρών όπως η Ελλάδα , η Ισπανία και η Ιταλία , η μεσογειακή διατροφή έχει συνδεθεί από καιρό με την καλή υγεία την μακροζωία. Τυπικά η μεσογειακή διατροφή αποτελείται από μια αφθονία λαχανικών , φρέσκων φρούτων , δημητριακών ολικής άλεσης , ελαιόλαδου και ξηρών καρπών, ενώ περιέχει ελάχιστο κόκκινο κρέας και βούτυρο ή ζωικά λιπαρά. 

Αν και κάθε συστατικό της μεσογειακής διατροφής παρέχει ξεχωριστά οφέλη στην υγεία, οι ερευνητές θέλησαν να εξακριβώσουν εάν η δημιουργία των νιτρωδών λιπαρών οξέων είναι που την κάνει συνολικά τόσο υγιεινή. 

Έτσι, ο δρ Φίλιπ Ήτον από το King’s College του Λονδίνου (KCL) και συνάδελφοί του από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, χρησιμοποίησαν γενετικώς τροποποιημένα ποντίκια για να εξετάσουν τις επιδράσεις των νιτρωδών λιπαρών οξέων στο σώμα. Όπως διαπίστωσαν, τα λιπαρά οξέα δεσμεύουν ένα ένζυμο που λέγεται εποξειδική υδρολάση, με αποτέλεσμα να ελαττώνουν την αρτηριακή πίεση. Το ίδιο ένζυμο διαθέτουν και οι άνθρωποι, γι’ αυτό και οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα νιτρώδη λιπαρά οξέα δρουν με παρόμοιο τρόπο στον ανθρώπινο οργανισμό.

πηγή:news.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινά μεγάλο πείραμα για τους κινδύνους του κινητού στα παιδιά

Ξεκινά μεγάλο πείραμα για τους κινδύνους του κινητού στα παιδιά

Βρετανοί ερευνητές αρχίζουν τη μεγαλύτερη έρευνα στον κόσμο για να διαπιστώσουν αν η χρήση των κινητών τηλεφώνων και άλλων ασύρματων ηλεκτρονικών συσκευών μπορεί να επηρεάζει την ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών.

Περισσότερα από 160 Λύκεια των προαστίων του Λονδίνου θα λάβουν αυτές τις ημέρες πρόσκληση να εγγράψουν τους μαθητές τους ώστε να συμμετάσχουν στην έρευνα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για μια "υψηλής σημασίας μελέτη, τη μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα" σε παιδιά για τις επιπτώσεις από τη χρήση των κινητών τηλεφώνων, δήλωσε σήμερα ο καθηγητής Πάτρικ Χάγκαρντ που είναι υπεύθυνος για την έρευνα.

Από το Σεπτέμβριο και για τρία χρόνια, 2.500 παιδιά ηλικίας από 11 ως 12 ετών θα παρακολουθηθούν από τους υπεύθυνους της Έρευνας για τη Γνωστική Λειτουργία, τους Εφήβους και τα Κινητά Τηλέφωνα (Study of cognition, adolescents and mobile phones, SCAMP) καθώς και από ερευνητές του Αυτοκρατορικού Κολεγίου του Λονδίνου (Imperial College London).

Αυτή η ηλικιακή ομάδα είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι αντιστοιχεί στην είσοδο των παιδιών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το ποσοστό τους που κατέχει κινητό τηλέφωνο στην ηλικία αυτή φθάνει το 70%. Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 90% στην ηλικία των 14 ετών.

Ενώ η σχέση ανάμεσα στον καρκίνο του εγκεφάλου και τη χρήση του κινητού παραμένει ως τώρα υπό συζήτηση ανά τον κόσμο, οι διάφορες έρευνες έχουν μελετήσει τα αποτελέσματα του κινητού τηλεφώνου στους ενηλίκους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι συνέπειες αυτών των νέων τεχνολογιών στα παιδιά "είναι πολύ λίγο γνωστές".

Οι Βρετανοί επιστήμονες θα προσπαθήσουν να διαπιστώσουν αν ο "εγκέφαλος των παιδιών είναι πιο ευαίσθητος στα κύματα, καθώς βρίσκεται ακόμη σε ανάπτυξη", εξήγησε ο καθηγητής Πάτρικ Χάγκαρντ.

Οι ερευνητές θα επικεντρώσουν την εργασία τους στις γνωστικές λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η μνήμη ή ακόμη η συγκέντρωση.

Θα θέσουν επίσης ερωτήματα σε γονείς και παιδιά σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα και άλλες ασύρματες ηλεκτρονικές συσκευές, όπως τις ταμπλέτες, και θα αναλύσουν τα δεδομένα εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

"Τα επιστημονικά στοιχεία που είναι διαθέσιμα ως τώρα είναι καθησυχαστικά και δεν δείχνουν κάποια σχέση ανάμεσα στην έκθεση σε κύματα ραδιοσυχνοτήτων από τη χρήση των κινητών τηλεφώνων και τον καρκίνο του εγκεφάλου σε ανηλίκους βραχυπρόθεσμα – δηλαδή με χρήση λιγότερο από 10 χρόνια", λέει ο Πολ Έλιοτ, διευθυντής του Κέντρου για το Περιβάλλον και την Υγεία του Αυτοκρατορικού Κολεγίου του Λονδίνου, ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος για την έρευνα.

"Όμως τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα σχετικά με την μακροπρόθεσμη εντατική χρήση και τη χρήση από παιδιά είναι περιορισμένα και λιγότερο σαφή", προσθέτει.

Η βρετανική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας (NHS) συμβουλεύει τα παιδιά κάτω των 16 ετών να μην χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο παρά μόνο σε περιπτώσεις πραγματικής ανάγκης και να έχουν ένα κιτ hands free.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), οι έρευνες στον τομέα αυτό είναι "υψηλής προτεραιότητας".

πηγή:news.gr

Διαβάστε περισσότερα...

HTC One (M7): Ξεκίνησε η αναβάθμιση του Sense στην έκδοση 6

24348 1400434767-full

Φαίνεται πως η HTC περιπλέκει λίγα τα πράγματα όσον αφορά τις αναβαθμίσεις συσκευών της, καθώς μπορεί προ ολίγων μηνών να αναβάθμισε το HTC One (M7) στην έκδοση Android 4.4.2, δεν έπραξε το ίδιο με το Sense UI. Τώρα, επανέρχεται λοιπόν, διαθέτοντας στην περσινή της ναυαρχίδα μια νέα ενημέρωση, αναβαθμίζοντας το custom λειτουργικό της Sense στην έκδοση 6. 

Μπορεί να ακούγεται κάπως περίεργο, αλλά η αλήθεια είναι πως το νέο αυτό update του Sense φέρει μεγαλύτερες αλλαγές από ότι προσδοκούσαν οι χρήστες με την έλευση του Android 4.4. To νέο UI του M7, που το έχουμε δει στο καινούργιο One (M8), θα ενσωματώσει πολλά νέα χαρακτηριστικά αφού έχει γίνει λεπτομερής εξέταση και η πλήρης λίστα με τις βελτιώσεις του νέου Sense 6 αναγράφονται στην ιστοσελίδα της HTC.

Αυτήν την δεδομένη στιγμή το νέο update των 667 MB κυκλοφορεί για τις developer εκδόσεις του HTC One (M7) και σταδιακά θα ειδοποιηθούν και οι υπόλοιποι κάτοχοι της συσκευής, οπότε απαιτείται ο συχνός έλεγχος για διαθέσιμες ενημερώσεις στο κινητό από όσους τυγχάνει να το έχουν στα χέρια τους. Η εγκατάσταση πραγματοποιείται με την γνωστή διαδικασία, μέσω OTA. 

Αέρας ανανέωσης για το περσινό One (M7) ή μια λιγότερο σημαντική αναβάθμιση; 

πηγή:myphone.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Motorola Moto 360: Κυκλοφορεί τον Ιούλιο με τιμή στα 249 ευρώ

22876 1400589279-full

 

Διαβάστε περισσότερα...

71% ποσοστό στην αγορά των smartwatches κατέχει η Samsung

3bfdfcf4bf67078ab972970043d6bf52

Η Samsung είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην αγορά των smartwatches, με ποσοστό που αγγίζει το 71% για το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς. Σύμφωνα με μία αναφορά της εταιρείας ερευνών Strategy Analytics, οι αποστολές για τη Κορεάτικη εταιρεία έφτασαν τα 500.000 τεμάχια.
Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS