ΡΟΗ 24/7:

Δευτέρα, 05 Μαϊος 2014

Εκδηλώσεις εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού

stefani

Την Παρασκευή 9 Μαΐου

Διαβάστε περισσότερα...

Το ελιξήριο της νιότης ίσως κρύβεται στο αίμα μας....

blood 2013 4 12 19 29 44 b2 1

Τρεις νέες επιστημονικές έρευνες σε πειραματόζωα δίνουν νέες ελπίδες για το -έστω μερικό- ξανάνιωμα των ηλικιωμένων, με την χορήγηση, είτε μιας συγκεκριμένης νεανικής πρωτεϊνης (ένα είδος ελιξίριου της νεότητας), είτε απευθείας νεανικού αίματος (ένα είδος θεραπείας - βαμπίρ!).  Αν αποδειχτεί ότι κάτι ανάλογο είναι εφικτό και στους ανθρώπους, τότε ανοίγει ο δρόμος για επαναστατικές -και κάπως ανατριχιαστικές- θεραπευτικές τεχνικές για την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ, αλλά και για τη γήρανση γενικότερα. 

Επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι μία πρωτεΐνη - η  GDF11- που πέρυσι είχε δειχτεί ότι «ξανανιώνει» τις καρδιές γέρικων ποντικιών, έχει ανάλογη επίδραση στον εγκέφαλο και στους σκελετικούς μυς των πειραματόζωων. 

Η πολλά υποσχόμενη  GDF11 πρόκειται να δοκιμαστεί για πρώτη φορά σε ανθρώπους μέσα στα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια, με την ελπίδα ότι θα έχει εξίσου ανανεωτική επίδραση σε ηλικιωμένους, αναστρέφοντας έτσι -σε ένα βαθμό τουλάχιστον- τις συνέπειες της γήρανσης.  

Οι ερευνητές, του Τμήματος Βλαστικών Κυττάρων και Αναγεννητικής Βιολογίας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, έκαναν δύο ξεχωριστές δημοσιεύσεις στο κορυφαίο περιοδικό "Science" και το "New Scientist". 

Όπως έδειξαν τα πειράματα της πρώτης μελέτης, η έγχυση της πρωτεΐνης GDF11 (η οποία υπάρχει εξ αρχής τόσο στα ποντίκια, όσο και στους ανθρώπους) βελτίωσε αισθητά τις σωματικές ικανότητες των πειραματόζωων με ηλικία αντίστοιχη ενός 70χρονου ανθρώπου. Οι μύες των γέρικων ποντικιών διπλασιάστηκαν και έγιναν όπως οι μύες των νεανικών ποντικιών, ενώ άντεξαν σε ένα τεστ σωματικής αντοχής σχεδόν διπλάσιο χρόνο (57 λεπτά, έναντι 35 λεπτών των γέρικων ποντικιών που δεν είχαν πάρει την πρωτεΐνη). 

Οι ερευνητές έκαναν λόγο για ελπιδοφόρα ανακάλυψη που "δείχνει" προς μια πιο υγιή τρίτη ηλικία. Η κύρια ελπίδα είναι ότι η χορήγηση της συγκεκριμένης πρωτεΐνης σε προχωρημένη ηλικία κάποιου ανθρώπου θα επαναφέρει την ποσότητά της στα επίπεδά της που υπήρχαν κατά τη νεανική ηλικία, πράγμα που θα βοηθά στην μερική αποκατάσταση της μυικής και εγκεφαλικής λειτουργίας, επιτρέποντας στους ηλικιωμένους να ξανανιώνουν. 

Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι ίσως μία και μόνη πρωτεΐνη, όπως η GDF11, είναι αρκετή για να αναστρέψει εν μέρει την έκπτωση των γνωστικών λειτουργιών λόγω γήρανσης και άνοιας. Αυτό μπορεί να επιβραδύνει και την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ και μάλιστα, πιθανώς, χωρίς να χρειαστεί καν να μειωθούν οι εγκεφαλικές «πλάκες» (όπως του βήτα αμυλοειδούς), που συσσωρεύονται και αποτελούν το κύριο σύμπτωμα της νόσου. 

Η θεραπεία - βαμπίρ 

Μια  τρίτη ξεχωριστή επιστημονική ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον καθηγητή νευρολογίας Τόνι Γουάις Κορέϊ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "NatureMedicine", χορήγησαν σε ποντίκια μέσης έως τρίτης ηλικίας οκτώ ενέσιμες δόσεις πλάσματος αίματος (το αίμα χωρίς τα κύτταρά του), που είχαν πάρει από πολύ νεαρά ποντίκια. 

Μετά από τρεις εβδομάδες, τα εγκεφαλικά κύτταρα των ηλικιωμένων ζώων είχαν 20% περισσότερους δενδρίτες (απολήξεις που μεταφέρουν μηνύματα μεταξύ των νευρώνων), σε σχέση με τα ποντίκια ίδιας ηλικίας που είχαν πάρει εικονικό φάρμακο (πλασέμπο). Επίσης εμφάνισαν νέες νευρωνικές συνδέσεις στον ιππόκαμπο, στην περιοχή του εγκεφάλου όπου οι μνήμες επεξεργάζονται και αποθηκεύονται. Τα ποντίκια που είχαν δεχτεί το νεανικό αίμα, παρουσίασαν σαφώς καλύτερη (της τάξης του 50%) επιδόσεις σε δύο δοκιμασίες μάθησης και μνήμης. 

«Είμαστε υπερβολικά ενθουσιασμένοι για τις κλινικές δυνατότητες (σε ανθρώπους). Οι μελέτες δείχνουν ότι ο γερασμένος εγκέφαλος είναι εύπλαστος και μπορεί να ανακάμψει λειτουργικά και μάλιστα αυτό μπορεί να γίνει με πολύ απλό τρόπο, απλώς τροφοδοτώντας τον με νεανικό πλάσμα αίματος», δήλωσε ο Τόνι Γουάις Κορέι, η ομάδα του οποίου σχεδιάζει μία ανάλογη κλινική δοκιμή σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ, για να διαπιστωθεί κατά πόσο θα βελτιωθεί η κατάστασή τους. 

«Είναι ακόμη λιγάκι ανατριχιαστικό για πολλούς ανθρώπους, που μιλούν για βαμπίρ», παραδέχτηκε ο καθηγητής νευρολογίας. «Όμως, αρκεί να δώσει κανείς νεανικό αίμα σε ένα γέρικο ποντίκι και το ζώο γίνεται πιο έξυπνο από πριν. Απλώς, κανείς δεν το είχε κάνει μέχρι σήμερα. Οι γέρικοι εγκέφαλοι είναι σαν να ξαναφορτίζονται με το νεανικό αίμα», πρόσθεσε και ήδη ίδρυσε τη νέα εταιρεία βιοτεχνολογίας Alkahest για να αξιοποιήσει τις θεραπευτικές δυνατότητες που ανοίγει η νέα μέθοδος.

 Άλλοι επιστήμονες εμφανίστηκαν πάντως, πιο επιφυλακτικοί και δήλωσαν ότι περιμένουν τις κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους. Μέχρι σήμερα, μόνο το φάρμακο ραπαμυσίνη και ο θερμιδικός περιορισμός έχει δειχτεί ότι μπορούν να επιβραδύνουν ή να αναστρέψουν εν μέρει τη γήρανση σε διάφορους ιστούς του σώματος.

πηγή:news.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Samsung Galaxy S III: Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Android KitKat από την Αμερική

24005 1399067508-full

Ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας Sprint, φέρνει μια καλή είδηση για τους κατόχους συσκευών Samsung Galaxy SΙΙΙ, ανακοινώνοντας πως ξεκίνησε η αναβάθμιση Android 4.4 KitKat για το συγκεκριμένο μοντέλο και φυσικά δεν θα είναι μονάχα οι πολίτες των ΗΠΑ οι τυχεροί, καθώς έπεται η σειρά και άλλων χρηστών από διαφορετικά μέρη του πλανήτη. Το αρχείο της νέας ενημέρωσης εμφανίζεται με την κωδικό ονομασία L710VPUCND8, η διάθεσή της ξεκίνησε με τους χρήστες να περιμένουν μια αναβάθμιση των λειτουργιών της συσκευής τους. 

Τα γενικά χαρακτηριστικά του Android KitKat μιλούν για βελτιωμένη διάρκεια στην μπαταρία σε σχέση με τις παλαιότερες εκδόσεις, προσθήκη της δυνατότητας εκτύπωσης μέσω Wi-Fi, κ.ά, ελπίζοντας πως το Galaxy SΙΙΙ θα αποκτήσει νέα χαρακτηριστικά που θα συμβάλλουν στην καλύτερη απόδοσή του γενικότερα. 

Βέβαια το παράδειγμα της Sprint θέλουν να ακολουθήσουν και άλλοι πάροχοι τηλεπικοινωνιών πέρα των ΗΠΑ, αλλά το ερώτημα είναι εάν η Samsung έχει σχέδια να διαθέσει το νέο update για την διεθνή έκδοση του Galaxy S3. Το Android 4.3 Jelly Bean ήταν η τελευταία μεγάλη αναβάθμιση της συσκευής που δόθηκε προς κυκλοφορία παγκοσμίως και ίσως να ήταν άδικο τώρα για τους πελάτες της Νοτιοκορεάτικης εταιρίας να αγνοήσει το ενδεχόμενο επέκτασης αυτού του προγράμματος αναβάθμισης και για την διεθνή έκδοση του μοντέλου Galaxy S3.

Mέχρι και σήμερα, υπενθυμίζουμε πως η έκδοση KitKat έχει κυκλοφορήσει για συσκευές της Samsung με έτος κατασκευής το 2013, δηλαδή για μοντέλα όπως είναι το Galaxy Note 3, Galaxy S4, Galaxy S4 Active (στις ΗΠΑ), το Galaxy Note 2 (στη Γαλλία και την Ινδία) και Galaxy Note 10.1 (2014 Edition). Νέο firmware ετοιμάζεται και για τα Galaxy S4 Mini, S4 Zoom, Galaxy Note 2, Galaxy S3 Mini, Galaxy Mega, Galaxy Light καθώς και για τρία tablets, το Galaxy Note 8.0, Note 10.1 και Galaxy Tab 3.

Εσείς τι θα θέλατε να αλλάξει στην συσκευή σας κατόπιν εγκατάστασης της τελευταίας έκδοσης του Android;

πηγή:myphone.gr

Διαβάστε περισσότερα...

HTC One Mini 2: Καινούργια φωτογραφία, κοντά στην ανακοίνωση (φήμες)

24034 1399293022-full

Μετά το HTC One M8, η Ταϊβανέζικη εταιρείας σκοπεύει να μεγαλώσει κι άλλο την οικογένεια One, με το One Mini 2, το οποίο αναμένεται εδώ και καιρό ως ο διάδοχος του One Mini στη κατηγορία των compact συσκευών. 

Νέες φήμες προέκυψαν σήμερα από τον @evleaks, ο οποίος ανέβασε μια φωτογραφία στο Twitter με τη πιθανή εμφάνιση της νέας συσκευής της HTC σε τρία διαφορετικά χρώματα, το μαύρο, το άσπρο και το χρυσό. Στα των χαρακτηριστικών του νέου αυτού smartphone, η HTC σκοπεύει να το εξοπλίσει με οθόνη διαγωνίου 4,5 ιντσών ανάλυσης 720p, SoC Qualcomm Snapdragon (χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε ποιο ακριβώς μοντέλο) με τετραπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 1,4 GHz, 1 GB RAM και 16 GB εσωτερική μνήμη. Στα της κάμερα τώρα, η οπίσθια θα είναι στα 13 Megapixel και η εμπρόσθια στα 5 Megapixel. Φυσικά οι δυνατότητες σύνδεσης δε λείπουν με Wi-Fi (a/b/g/n/ac) και Bluetooth 4.0. Το λειτουργικό θα είναι το Android 4.4.2 KitKat και Sense 6.0. Ακόμα προβλέπεται να έχει on-screen buttons και να εξοπλιστεί με δύο ηχεία όπως και κάποιες άλλες HTC One συσκευές.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακόμα την ακριβή ημερομηνία παρουσίασης ή κυκλοφορίας της νέας συσκευής της HTC. 

Παράλληλα η εταιρεία φαίνεται να εργάζεται πάνω σε μια άλλη έκδοση του HTC M8 με πλαστικό για να «χτυπήσει» σε τιμή το Samsung Galaxy S5 αλλά και ένα HTC M8 Prime για να «χτυπήσει» το αντίστοιχο Samsung Galaxy S5 Prime.

πηγή:myphone.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Οι Apple, Facebook, Google και Microsoft θα ειδοποιούν τους χρήστες τους σε περίπτωση κυβερνητικής αίτησης για τα δεδομένα τους

bc2f177f7b3fa685496b40106526a463

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της Washington Post, οι εταιρείες Apple, Facebook, Google και Microsoft θα ειδοποιούν τους χρήστες των υπηρεσιών τους, όταν τους ζητείται να παραδώσουν τα προσωπικά τους δεδομένα στις κυβερνήσεις.Ήδη, ενημερώνουν τις πολιτικές απορρήτου των υπηρεσιών τους ώστε να μπορούν να στείλουν εμπιστευτικές ειδοποιήσεις σε χρήστες σχετικά με το πόσο συχνά και πότε, η κυβέρνηση ζητάει τα δεδομένα τους. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, όπως είναι φυσικό, είναι ενάντια σε αυτή την πρωτοβουλία, αφού με αυτό τον τρόπο οι εγκληματίες όπως λέει αποκτούν πλεονέκτημα, αφού ενδέχεται είτε να έχουν προλάβει να διαφύγουν της σύλληψης, είτε να καταστρέψουν ενοχοποιητικά στοιχεία και δεδομένα κ.ά. Καμία από τις παραπάνω εταιρείες πάντως δεν έχει οριστικοποιήσει την ενημέρωση των πολιτικών απορρήτου.

Σύμφωνα με την Washington Post, είναι πολύ πιθανό οι αρχές, τώρα που το παιχνίδι εξουσίας «γέρνει» προς τις εταιρείες, να προτιμήσουν να σταματήσουν τελικώς να ζητούν δεδομένα -τουλάχιστον σε αυτή την έκταση- από το να ρισκάρουν να μάθουν οι ύποπτοι ότι παρακολουθούνται.

Οι εταιρείες πάντως θα κάνουν εξαιρέσεις, σε περίπτωση που κινδυνεύει ανθρώπινη ζωή, όπως εκείνη ενός μικρού παιδιού για παράδειγμα ή όταν τα αιτήματα τα έχει εγκρίνει το Foreign Intelligence Surveillance Court, που αναγκαστικά παραμένουν μυστικά λόγω της νομοθεσίας.

πηγή:insomnia.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο στην Αρναία ο Γ. Μίχος

mixos arn1

Τις προτάσεις ανάπτυξης που μπορούν να εφαρμοστούν στο Δήμο, παρουσίασε στην Αρναία ο επικεφαλής του συνδυασμού "Κίνημα Ανάπτυξης"

Διαβάστε περισσότερα...

Θεσσαλονίκη: Με τους Los Lampicos συναντήθηκε η Νιόβη Παυλίδου

paulidou paral

Σε μία από τις δράσεις των Los Lampicos, μίας ομάδας νέων παιδιών που, εδώ και λίγο καιρό, αποφάσισαν να καθαρίσουν όλα τα μουτζουρωμένα σημεία της νέας παραλίας από τις «υπογραφές» των γκραφιτάδων, βρέθηκε η επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες Μπροστά» Νιόβη Παυλίδου.

Διαβάστε περισσότερα...

Τις θέσεις και τις προτεραιότητες της "Πρωταθλήτριας Περιφέρειας" παρουσίασε ο Στ. Βαλιάνος

valianos paroys1

Το πρόγραμμα, τις θέσεις και τις προτεραιότητες του συνδυασμού "Περιφέρεια- Πρωταθλήτρια" ανακοίνωσε ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Στέλιος Βαλιάνος.

Διαβάστε περισσότερα...

Με κουρμπάνι και γλέντι γιόρτασαν τον Άγ. Αθανάσιο

riza ifig

Διήμερο εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου

Διαβάστε περισσότερα...

Στην Πέλλα η πρωτοβουλία Κεντρική Μακεδονία - Μπροστά

mprosta-papadaki

Η πρωτοβουλία Κεντρική Μακεδονία -Μπροστά βρέθηκε στη Πέλλα όπου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής και συναντήθηκε με την υποψήφια εΕυρωβουλευτή Εύα Καΐλη και το μέλος της ομάδας και υποψήφια Αντιπεριφερειαρχή Πέλλας Κική Παπαδάκη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα για την ευρωπαϊκή προοπτική της περιφέρειας και το ρόλο που μπορεί να παίξει το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο σε αυτό, την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των προγραμμάτων σε μια περιοχή που πλήττεται από την ανεργία άλλα και τη δυνατότητα περαιτέρω αξιοποίησης του τουρισμού στη Πέλλα.

Τέλος συζητήθηκε και η πορεία του νευραλγικού κλάδου του αγροτικού τομέα με αγρότες της περιοχής , από τη πλευρά της πρωτοβουλίας ο Απόστολος Πάνας τόνισε ότι βασική επιδίωξη της στρατηγικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι τα αγροτικά προϊόντα να διατίθενται στην αγορά και να εξάγονται τυποποιημένα, πιστοποιημένα, με υψηλή προστιθέμενη αξία και όπου είναι δυνατόν ονομασία προέλευσης.

Διαβάστε περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS