Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 615

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Μαύρα σύννεφα πάνω από την Αργεντινή: Δεύτερη χρεωκοπία μέσα σε 15 χρόνια

 

 

 

 

101875750-89421869.1910x1000_original.jpg

Οι συνομιλίες στη Νέα Υόρκη για τη ρύθμιση του χρέους της Αργεντινής μεταξύ αντιπροσωπείας της χώρας αυτής υπό τον υπουργό της των Οικονομικών Αξελ Κισίλοφ και των πιστωτών τερματίστηκαν χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία.

Ένα έσχατο σχέδιο για την εξαγορά από εμπορικές τράπεζες της Αργεντινής του μη εξυπηρετούμενου χρέους που διατηρούν τα hedge funds προκειμένου να αποφευχθεί μια χρεοκοπία κατέρρευσε σήμερα, δήλωσαν ανώτερο στέλεχος του τραπεζικού τομέα και μια δεύτερη πηγή της χρηματοπιστωτικής αγοράς.

"Όλα κατέρρευσαν", δήλωσε το ανώτερο στέλεχος του τραπεζικού τομέα.

Ο Αμερικανός δικαστικός διαμεσολαβητής Ντάνιελ Πόλακ έκανε λόγο για επικείμενη πτώχευση της Αργεντινής.

Νωρίτερα, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard and Poor's κήρυξε απόψε την Αργεντινή σε κατάσταση "επιλεκτικής χρεοκοπίας", τη στιγμή που το Μπουένος Άιρες διεξάγει διαπραγματεύσεις της ύστατης στιγμής για να αποφύγει το ενδεχόμενο να κηρύξει παύση πληρωμών.

Το κρατικό αξιόχρεο της Αργεντινής, που βρισκόταν στη βαθμίδα CCC-, που κατά τον S&P αποτελεί κερδοσκοπική τοποθέτηση ιδιαίτερα επικίνδυνη για τους επενδυτές, υποβαθμίστηκε πλέον στην κατηγορία SD (Selective Default, «επιλεκτική χρεοκοπία», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί ο οίκος), όπως ανέφερε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα απόψε.

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης της Αργεντινής διεξάγουν έναν ακόμη γύρο επαφών της ύστατης στιγμής με εκπροσώπους δύο κερδοσκοπικών επενδυτικών ταμείων —που αποκαλούνται «όρνεα»— και διεκδικούν το ποσό του 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Νέα Υόρκη.

 Ο υπουργός Οικονομίας της Αργεντινής υποστήριξε ότι η χώρα δεν έχει αθετήσει τους όρους του χρέους της                                

Ο υπουργός Οικονομίας της Αργεντινής, Άξελ Κισίλοφ, δήλωσε την Τετάρτη ότι η χώρα δεν έχει αθετήσει τους όρους του χρέους της, επαναλαμβάνοντας ότι έχει αποστείλει τις απαιτούμενες πληρωμές στα μέλη της διοίκησης των τραπεζών.

Ο Κισίλοφ έκανε αυτά τα σχόλια κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το προξενείο της Αργεντινής στη Νέα Υόρκη, έπειτα από δύο ημέρες διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές που επιδιώκουν την πλήρη αποπληρωμή των αναδιαρθρωμένων ομολόγων της χώρας.

Ωστόσο, οι δύο πλευρές δεν κατέληξαν σε συμφωνία που να επιτρέπει μία λύση όσον αφορά το χρέος της χώρας, δήλωσε ο Κισίλοφ.

Χωρίς την επίτευξη συμφωνίας, η Αργεντινή θα βρίσκεται σε αδυναμία πληρωμής των ομολόγων μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (07:00 ώρα Ελλάδος), αφού ο δικαστικός διαμεσολαβητής στην υπόθεση χρέους της χώρας έχει διατάξει τα μέλη της διοίκησης των τραπεζών να μην μεταβιβάσουν τις πληρωμές στους άλλους πιστωτές της Αργεντινής, μεταδίδει το πρακτορείο Ειδήσεων Ρόιτερς.

ΠΗΓΗ.news247

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS